Családireceptkönyv.hu

Karácsonyi fahéjas almakrémleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 db alma, 0 db citrom leve, 1 db citrom reszelt héja, cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 0.5 csomag vaníliás pudingpor, 2 dl főzőtejszín, őrölt fahéj
csipet őrölt gyömbér, 4 db szegfűszeg, 1 l víz

Elkészítés:


Az almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a citromhéját, majd ízlés szerint ízesítsük a cukorral és a fűszerekkel.

Ezután főzzük addig, míg az alma megpuhul, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítsük.

A vaníliás pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a levesbe. Ezután kevergetve forraljuk ki, és főzzük még 1-2 percig.

Tálalás előtt hűtsük langyosra, majd merjük poharakba. A tetejét szórjuk meg egy csipet őrölt fahéjjal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar brassói aprópecsenye
brassói aprópecsenye

Szalonnát felkockázom és zsirjára sütöm, rá teszem a az apró kockára vágott vöröshagymát és addig piritom míg egy kis szint kap. Hozzáadom a zúzott fokhagymát és a húst. Addig pir...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
Sajttal töltött csirkemell
Sajttal töltött csirkemell

A csirkemelleket hosszában bevágjuk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Kissé kiklopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a felénk lévő oldalát. A másik oldalát nem kell, mert o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo sportszelet
Paleo sportszelet

vizet a sóval és a kókuszolajjal felforraljuk, majd ráöntjük az összekevert száraz anyagokra. Ha kihűlt 10 percre tegyük a hűtőbe. Miután megkeményedett, 2 fólia között nyújtsuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé
A legfinomabb túrós tekercs, még a rétesnél is fensé

Melegítsük meg a tejet, tegyük bele a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni. A lisztet szitáljuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, beletesszük a puha vajat is és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk