1 bögre liszt
6 tojás
fél bögre cukor
csipet só
1 teáskanál citromlé
2 teáskanál sütőpor
A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét tegyük egy tálba. A tojások fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot, a hab akkor van kész, amikor kemény, és szép fényes. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, addig amíg szinte kifehéredik, adjuk hozzá a citromlét és lassan kavarjuk a habhoz. A lisztbe keverjük bele a sütőport és óvatosan adjuk a tojáshabhoz. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntsük bele a tésztát és 180 fokos sütőben süssük nagyjából 30 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, hogy ne essen össze a piskóta.
A rizst alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A vizet a rizzsel együtt felforraljuk, közben néha megkeverjük. Közben simává keverjük a joghurtot a tojássárgájával, li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet felfőzzük és a tűzről levéve lassan hozzákeverjük a tejszínt. 2. Beletesszük a mézet és a cukrot. 3. Hagyjuk kihűlni, de többször megkeverjük. 4. A sárgadinn...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyéket alaposan megmossuk, és kimagozzuk. Egy lábosban föltesszük a vizet forrni. Fűszerezzük fahéjjal, szegfűszeggel, hozzáadjuk a citromkarikákat, a cukrot, és a vaní...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: NehézA vaníliás pudinggal fel kell főzni a tejet és belekeverni csomómentesre a gesztenyemasszát. Lehet rá rakni tejszínhabot, csokireszeléket, rumot pár cseppet. Lehet fogyasztani hide...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű