15 dkg meggy (befőtt, lecsurgatott)
1 dl rum - barna
9 dl tej (2,8%-os)
1 db vaníliarúd (belseje)
1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
1 dl tej (2,8%-os)
25 dkg gesztenye (massza)
1 púpos mokkáskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál méz - vegyes virág
1A meggybefőttet lecsöpögtetjük, felöntjük rummal. Két órát állni hagyjuk.
2A nagyobbik mennyiségű tejet elkezdünk melegíteni, belekapargatjuk a vaníliarudat.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
3A pudingport simára keverjük a maradék kevesebbik tejjel.
4Hozzáadjuk a pudingporos tejet, és az egészet kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
5Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
6Félrehúzzuk a lángról és botmixerrel összedolgozzuk.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
7Visszatesszük a lángra, fűszerezzük fahéjjal, mézzel.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
8A rumos meggyet leszűrjük és hozzákeverjük. Ha felforr, elzárjuk.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
9Kihűtjük. Tálalásnál tejszínnel és narancskarikával díszítjük.
Felteszed a húst főni,amikor fehabzott leszeded róla a habot. Utána beleteszed a zöldsegeket. Jó nagy fazékba főzd hogy elférjen minden kényelmesen. Lassu!!!tüzön fözöd kb 2-2.5órá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű