15 dkg meggy (befőtt, lecsurgatott)
1 dl rum - barna
9 dl tej (2,8%-os)
1 db vaníliarúd (belseje)
1 evőkanál pudingpor (vaníliás)
1 dl tej (2,8%-os)
25 dkg gesztenye (massza)
1 púpos mokkáskanál fahéj (őrölt)
2 evőkanál méz - vegyes virág
1A meggybefőttet lecsöpögtetjük, felöntjük rummal. Két órát állni hagyjuk.
2A nagyobbik mennyiségű tejet elkezdünk melegíteni, belekapargatjuk a vaníliarudat.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
3A pudingport simára keverjük a maradék kevesebbik tejjel.
4Hozzáadjuk a pudingporos tejet, és az egészet kézi habverővel csomómentesre keverjük.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
5Belemorzsoljuk a gesztenyemasszát.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
6Félrehúzzuk a lángról és botmixerrel összedolgozzuk.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
7Visszatesszük a lángra, fűszerezzük fahéjjal, mézzel.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
8A rumos meggyet leszűrjük és hozzákeverjük. Ha felforr, elzárjuk.
Gesztenyekrémleves recept rumos meggyel
9Kihűtjük. Tálalásnál tejszínnel és narancskarikával díszítjük.
A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, 1 ek olívaolajon megpirítjuk. Minden hozzávalót a turmixba teszünk (a fokhagymát előbb lereszeljük), habosra turmixoljuk. Hűtőben behűtjük. Adhatunk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót egy edénybe teszünk és összekeverjük. A szer először habzani fog, de ettől ne ijedj meg, hagyd állni egy kis ideig. Öntsd egy pumpás palackba és kész is. Hogya...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű