500 gfagyasztott nudli
1 dbpirospaprika
2 dbuborka
1 dbkukoricakonzerv
1 dbcsirkemell
kínai fűszerkeverék
tartármártás vagy majonéz
só, bors
Egy edényben vizet forralunk, a fagyos nudliikat pedig beleöntjük a forró vízbe. Sózzuk, borsozzuk. 4-6 perc elteltével a nudlikat kimerjük a vízből. Ügyeljünk arra, hogy a nudli ne főjön szét.
A zöldségeket felszeleteljük vagy apróra vágjuk (ki mit szeret), egy tálba tesszük, hozzáadjuk kukoricát, a kockára vágott és pirított csirkemellet (a csirke fűszerezése ízlés szerinti, én csípős wok fűszerkeveréket használtam), rátesszük a tésztát, majd a majonézt (vagy tartármártást).
Az egészet alaposan elkeverjük, ízlés szerint ízesítjük, majd tálaljuk.
Este össze állítani a tésztát, hagyjuk kelni pár órát, vegyük kétfelé és hajtsuk meg, mint a vajas tésztát. Azért kell ketté venni, mert ha kinyújtjuk könnyebb vele bánni, nem fér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 120 fokra. A tojásfehérjét gőz felett elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrokat. Addig verjük, míg szép, fényes, kemény habot kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, a forró vizet kanalanként adjuk hozzá, majd a citromlét is keverjük bele. Hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackot hámozzuk meg, majd vágjuk kockákra, dobjuk egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a görög joghurtot, a narancslevet, a mézet, a fahéjat és egy csipet sót, majd magas foko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű