Kb 500 gramm eper
Par levél bazsalikom+plusz disziteshez
1-2 rud fahéj
5-8 szem szegfűszeg
200 ml víz
Ízlés szerint cukor
Par csepp citromle
Kb 1-2 evokanal tejföl
250 ml tejszín
1 evokanal liszt
Egy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen,
Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összevágott epreket majd alacsony hőn kezd el fozni hogy kijöjjön belole a viztartalma, közbe cukrozd meg es tegyel bele citromlevet, illetve bazsalikom levelet (nyugi 2-3 darab nem erezheto ki) amikor kezd sűrűsödni kicsit es kiengedte az összes levet öntsd hozza a vizet (fahej es szegfuszeg nélkül) forrald össze.
Ha ezzel megvagy keverd el a tejfölt, a lisztel, es a tejszin felével, es add hozza a leveshez alacsony lángon.
Kavard össze varj vele mig összeforrt majd turmixold össze az egészet.
Ha ezzel megvagy a maradék tejszínnel es esetlegesen vizzel hígítsd a számodra legidealisabbra.
Tedd az edenyt hideg vízbe ezzel (sokkolva a levest).
Fogyaszd hidegen egy kellemes nyari napon.
Ha nem szereted az eper kisebb darabjait (magvait) szűrd át a levest!
Evés közben az ínyenceknek tudom ajanlani ha egy egy kanal leves melle egyszerre elfogyasztod (elragod a bazsalikom levelet) igazan kulonleges izvilagot kapsz.
1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is. Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kaka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 3 dl víz (langyos) 2.5 dkg élesztő 0.5 ek cukor, 1 tk só (érdemes picivel többet tenni) 2 db tojás Elkészítés: 1. Az élesztőt a langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszerkeveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű