menu

Családireceptkönyv.hu

Bazsalikomos Eperkrémleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2-4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kb 500 gramm eper
Par levél bazsalikom+plusz disziteshez
1-2 rud fahéj
5-8 szem szegfűszeg
200 ml víz
Ízlés szerint cukor
Par csepp citromle
Kb 1-2 evokanal tejföl
250 ml tejszín
1 evokanal liszt

Elkészítés:


Egy kisebb forraloedenybe a vizet a fahéjjal es a szegfűszeggel forrald fel majd zard el esetlegesen tartsd melegen,
Egy edénybe amibe a leves elkészül tedd bele a randomra összevágott epreket majd alacsony hőn kezd el fozni hogy kijöjjön belole a viztartalma, közbe cukrozd meg es tegyel bele citromlevet, illetve bazsalikom levelet (nyugi 2-3 darab nem erezheto ki) amikor kezd sűrűsödni kicsit es kiengedte az összes levet öntsd hozza a vizet (fahej es szegfuszeg nélkül) forrald össze.
Ha ezzel megvagy keverd el a tejfölt, a lisztel, es a tejszin felével, es add hozza a leveshez alacsony lángon.
Kavard össze varj vele mig összeforrt majd turmixold össze az egészet.
Ha ezzel megvagy a maradék tejszínnel es esetlegesen vizzel hígítsd a számodra legidealisabbra.
Tedd az edenyt hideg vízbe ezzel (sokkolva a levest).
Fogyaszd hidegen egy kellemes nyari napon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem szereted az eper kisebb darabjait (magvait) szűrd át a levest!
Evés közben az ínyenceknek tudom ajanlani ha egy egy kanal leves melle egyszerre elfogyasztod (elragod a bazsalikom levelet) igazan kulonleges izvilagot kapsz.

Bazsalikomos Eperkrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hideg avokádó krémleves pirított mandulával
Hideg avokádó krémleves pirított mandulával

Turmixgépbe tesszük az érett avokádó húsát, 4 dl hideg alaplevet, fél lime kicsavart levét. Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk egy kis csokor mentát apróra vágva, egy evőkaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers gazpacho
Nyers gazpacho

A paradicsomokat feldaraboljuk, felét összeturmixoljuk. Belekeverjük a meghámozott, felkockázott uborka felét. Újra turmixoljuk. Belekeverjük az összepasszírozott fokhagymát. Egy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ALMALEVES ALMACHIPSZ-SZEL
ALMALEVES ALMACHIPSZ-SZEL

Egy edényben elkezdjük karamellizálni a cukrot és a mézet. Közben az almát meghámozzuk, a magházat kivágjuk, felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, majd az olvadt cukorra dobjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anita
Hideg joghurtos céklaleves
Hideg joghurtos céklaleves

1. A céklát meghámozzuk és belereszeljük egy leveses fazékba. Annyi vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje. Megsózzuk és megfőzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét. A cékla maradjon ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk