1 kg meggy (magozott)
2 L víz
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot.
A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott dinnyét kevés (1 dl) narancslével mixerben pürésítsük simára. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a maradék narancslevet, a fahéjat és lime levet. Keverjük el, tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a tejszínnel együtt feltesszük melegedni. Közben egy jeges vizes edénybe beleállítunk egy fém keverőtálat, hogy hűljön. Ebbe fogjuk önteni az elkészült sárga krémet. A cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA halszeletekből összetekerve és összekötve érméket formálunk, citromlét csepegtetünk rá. Az érméket fűszerezzük, és forró zsiradékban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. A hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű