1 kg meggy (magozott)
2 L víz
1 csipet só
5 csapott evőkanál kristálycukor
1 db citrom héja
10 db szegfűszeg (egész)
1 db fahéj (egész)
2 db csillagánizs
1 evőkanál búzaliszt (BL55)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A meggyet jól megmossuk, akár többször is, kimagozzuk.
Edénybe tesszük, felöntjük vízzel (a víz mindig a meggy duplája legyen). Hozzáadjuk a csipet sót, a cukrot.
A fűszereket én egy kis gézlapba teszem, cérnával összekötözöm, és így egyben csak kiveszem a levesből, ha kész nem kell keresgélni őket egyesével. A fűszerek közül a csillagánizs természetesen elhagyható, ha nincs a konyhában.
Ha felforrt a leves, akkor a tejszínben elkeverjük a lisztet, majd a levesből 2 merőkanálnyit hozzáteszünk és csomómentesre keverjük.
Majd ezt átszűrve a leveshez öntjük. Átforraljuk, majd lehűtjük.
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
Meghámozzuk a gyömbért, és lereszeljük. A mentaleveleket leszedjük a szárról. A bort, a vizet egy lábasba mérjük, hozzáadjuk a barnacukrot, vaníliarudat, mentalevelet, resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fánkport keverjük el jó alaposan a citromhéjjal. Egy másik tálban mérjünk ki 20 gramm vizet, majd adjuk hozzá az 1 egész tojást, és 3 db fehérjét, és alaposan keverjük el, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A babapiskótát összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott margarint, és jól összekeverjük, ha túl száraz lenne, akkor egy pici tejet öntünk hozzá, de nem bi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű