6 db hazai léparadicsom
1 db kígyóuborka
2 kisebb lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 20 cm halványító zeller (szár)
1 db kaliforniai paprika
fél dl olívaolaj
1 ek. balzsamecet (opcionális)
só, bors
bazsalikomlevél
őrölt paprika
hideg víz
A megadott mennyiség 6 főre elegendő, tartalmas főétel elé vagy egy sima délutáni frissítőnek ajánlom.
A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk ( végső esetben szoktam csak meghámozni ezeket a zöldségeket, de itt azért muszáj, hogy ne legyen túl darabos a végeredmény és minél könnyebben át tudjuk passzírozni a szűrőn, hogy finom krémes állagú legyen! ), és a többi zöldséggel együtt kisebb darabokra vágjuk.
Késes aprítóban alaposan ledaráljuk, minél pépesebb legyen, ez nagyon fontos! Ha a zöldségek nem elég levesesek, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá!
Ha mindent ledaráltunk, szűrű szövésű szőrszitán engedjük át az egész masszát. Ízesítsük a fűszerekkel, nyugodtan kóstolgassuk menet közben.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe!
A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi naranc...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk A feldarabolt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiemeljük és a gyümölcshúst közepes darabokra vágjuk és annyi vízzel felöntve,...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: Könnyű