Családireceptkönyv.hu

Zellerkrém


Írta:

Elk. idő: 10 perc, főzés:
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•50 dkg zeller
•1 vöröshagyma
•2 tojás
•2 púpozott evőkanál tejföl
•2 evőkanál olívaolaj
•1 gerezd fokhagyma
•néhány csepp citromlé
•só
•bors

Elkészítés:


A tojást főzd meg tíz perc alatt. Közben a hagymát vágd apróra, majd futtasd meg az olajon. Rakd rá a megtisztított, felkockázott zellert, és párold meg pár perc alatt. Ha szükséges, önts alá kevés vizet. Amikor megpuhul, vedd le a tűzről, tedd rá a fokhagymát, a kisebb darabokra vágott tojást, add hozzá a tejfölt, és ízlés szerint sózd, borsozd, önts hozzá citromlevet.

Az egész masszát botmixerrel pépesítsd, vagy rakd turmixgépbe. Akkor tökéletes, ha a massza sűrű, de még krémes, könnyen kenhető. Bár rögtön fogyaszthatod, érdemes egy-két órára a hűtőbe tenni, hogy az ízek jól összeérjenek. Lefedve, hűvös helyen több napig is eláll.

Zellerkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sajttal töltött rántott hús sütőben sütve
Sajttal töltött rántott hús sütőben sütve

A csirkemellet nagy szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk őket. Sózzuk és borsozzuk. A gorgonzolát és a reszelt parmezánt jól összekeverjük, minden hússzeletre kenünk egy kicsit bel...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini tócsni
Cukkini tócsni

sűtőben kisütni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

összekever

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk