menu

Családireceptkönyv.hu

pizzatorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
245 ml víz - langyos
7 g élesztő (instant)
1 evőkanál akácméz
500 g búzaliszt (BL55)
2 teáskanál só
2 teáskanál fokhagymapor
2 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez
400 g pizzaszósz
250 g gépsonka
190 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
1 közepes fej vöröshagyma
170 g szalámi
200 g gomba - konzerv, szeletelt
520 g trappista sajt (reszelt)
A torta forma kikenéséhez
2 evőkanál vaj (olvasztott)

Elkészítés:


A langyos vízhez hozzáadjuk a mézet és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a fokhagymaport, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan kidagasztjuk, majd kb. 20 percet pihentetjük.
Előkészítjük a pizza feltéteket. A vöröshagymát félkarikára, a sonkát kis kockára vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A pizzatésztát 5 részre osztjuk. Ebből 4 darab kb. 150 g legyen, ezek lesznek az elősütött pizzalapok, amik a tortába kerülnek. A fennmaradó részre a tortaforma kibélelésénél lesz szükség, ezért kell egy picit többnek lennie. A 4 egyforma darabot egyesével egy-egy sütőpapíron kinyújtjuk, majd a tortaforma alját ráhelyezve egy késsel méretre vágjuk.
A tésztadarabot a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük, egy villával megszurkáljuk, majd 200 C fokos sütőben 8-10 perc alatt elősütjük. Ha van egy pici színe akkor már jó. Az elkészült lapokat egy tányérra tesszük és letakarjuk egy konyharuhával.
A 26 cm átmérőjű tortaformát kikenjük vajjal. A maradék tésztából két hosszú téglalapot nyújtunk, majd óvatosan kibéleljük vele a tortaforma szélét úgy, hogy alul kicsit fedje a forma alját, és felül kissé túllógjon a forma peremén.
A formába helyezzük az első elősütött pizzalapot, megkenjük kb. 3 evőkanálnyi pizza szósszal. Rátesszük a sonka, a kukorica és a hagyma felét, majd megszórjuk a sajt ¼ részével.
Erre jön a következő pizzalap. Ezt is megkenjük szósszal, ráhelyezzük a szalámi, és a gomba felét, majd megszórjuk ¼ rész reszelt sajttal.
A maradék két pizzalappal is elvégezzük ezt a folyamatot, majd a végén a forma peremén túllógó tésztával betakarjuk a torta szélét. Picit össze is csipkedhetjük, hogy szebb formája legyen. Érdemes a tortaformát körben alufóliával becsomagolni, nehogy kifolyjon valami a sütőben. Nekem nem folyt ki a töltelék, de azért a biztonság kedvéért betekertem az alját. :)
200 C fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő sütőfüggő, úgyhogy ha a sajt szépen rápirult a tetejére, és a tészta is arany barna, akkor befejezhetjük a sütést.
Kissé kihűlve szépen szeletelhető az elkészült pizza torta.

pizzatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Ribizlikrémleves
Ribizlikrémleves

A ribizlit fél liter vízzel és a cukorral főni tesszünk. Néhány pecr múlva a tejben elkevert pudingport beletesszük és besűrítjük. Hidegen tálaljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Óriás sajtos pogi
Óriás sajtos pogi

A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele pici cukrot, sót, és megfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe belerakjuk a sót, összekavarjuk, majd betetesszük a puha margarint, a reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Képviselőfánk muffin
Képviselőfánk muffin

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos kosárkák
Sajtos kosárkák

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk