.4 főre..1 kg tüdő meg abárolva,majd fel csikkozva,1 fej hagymát apróra vágva,5 gerezd fokhagymát zúzva.1,5 kanál zsírban fel teszek mikor üvegesre sült ízlés szerint cukrot teszek bele és világosra karamellizálóm,majd bele teszem a tüdőt,sót,borsot,majoránnát,2 db babérlevelet.kevés őrölt köményt,1 db savanyú uborkát apróra vágva vagy le reszelve,az abáló léből öntök hozzá,és jól át forralom,közben 3 dl tejfölből,1 kanál lisztböl,ízlés szerinti mustárból habarást készítek.a tüdőre öntöm és újra fel forralom.
A gyümölcsbefőttek levét egy nagy üvegedénybe öntjük, jól lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a fahéjat, a tejszínt és a tejet. Alapos keverés után belehelyez...
Elkészítési idő: 6 fő Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük. Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt morzsoljuk a liszthez, majd a többi hozzávalót is hozzáadva az egészet alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk, amíg egy puha, egynemű tésztát nem kapunk. Lefedve, meleg hel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű