Családireceptkönyv.hu

Hatlapos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók

60 deka liszt,
25 deka zsír,
10 deka cukor,
1 tojás,
2 sütőpor,
kevés tej,

Krém

fél liter tej,
1 dkg kakaó,
1 tojássárgája,
4 dkg liszt,
20 dkg cukor,
5 dkg vaj,

Elkészítése

60 dkg lisztből, 25 dkg zsírból, 10 dkg cukorból, 1 tojásból, 2 sütő­porból kevés tejjel tésztát készítünk. 6 részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján hirtelen világosra sütjük.
Krém: fél liter tejből, 1 dkg kakaóból, 1 tojássárgájából, 4 dkg lisztből, 20 dkg cukorból krémet főzünk, majd 5 dkg vajat keverünk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Málnakrémleves
Málnakrémleves

A málnát óvatosan megmossuk, lecsöpögtetjük - néhány szemet félreteszünk levesbetétnek -, és a citromlével meg a tejszínnel leturmixoljuk. Aki nem szereti a magokat, le is szűr...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg málnaleves
Hideg málnaleves

A málnaszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, és félreteszünk pár szebb szemet. A hozzávalókat beletöltjük a turmixgépbe, és beindítjuk. Fáradságot nem kímélve szűrjük...

Elkészítési idő: 4 fő
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kozák sapka v.Hólabda
Kozák sapka v.Hólabda

Elkészítése: A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar g
g

g

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk