menu

Családireceptkönyv.hu

Ananászkrémleves kókuszcsókkal


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kókuszcsókhoz:

2 tojásfehérje
12 dkg porcukor
12 dkg kókuszreszelék
A leveshez:

1 dl narancslé (100%-os)
1 konzerv kókusztej
kb. fél l tej
1 kockázott ananászkonzerv
fél cs tejszínes pudingpor
cukor vagy méz ízlés szerint
csipet fahéj
3-4 szegfűszeg

Elkészítés:


Először elkészítjük a kókuszcsókot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg a cukor el nem olvad benne.
Ezután beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
Sütőpapírral bélelt tepsire két kanállal kis kupacokat teszünk (ki fognak kicsit lapulni, hagyjunk nekik helyet), és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Pár percig zárt ajtónál sütjük őket, majd résnyire nyitott sütőben szárítjuk a csókokat. Nagyjából 15-20 perc alatt elkészülnek, akkor jó, ha szép rózsaszínes-barnás kérget kapnak, és ha megkocogtatjuk őket, kemények.
Míg a kókuszcsók sül, egy lábasban feltesszük főni a tejet és a kókusztejet a narancslével és a fűszerekkel. A konzerv levét félretesszük.
Hozzáadjuk a leveshez az ananászkockák felét, majd felforraljuk, pár percig főzzük. Ezután botmixerrel pépesítjük benne az ananászdarabokat. Ettől intenzívebb lesz a leves íze.
Visszatesszük főni, hozzáadjuk a maradék ananászkockákat (én szeretem, ha a levesben vannak gyümölcsdarabok, de akár az egészet pürésíthetjük).
Az ananász levével elkeverjük a pudingport, és ha felforrt a leves, hozzáadjuk. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá tejet, míg a kívánt állagot elérjük. Ha nem elég édes, édesíthetjük cukorral vagy mézzel.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk, a tányér szélén kínáljuk hozzá a kókuszcsókokat.
sütési hőfok: 200°C

Trükkök, tippek, praktikák:


Hideg és különleges gyümölcslevesre vágytam, így született meg egy forró nyári napon ez a leves. Alig vártam, hogy kihűljön, és végre ehessek belőle. Aki szereti az ananászt, mindenképp próbálja ki. Narancslé helyett ananászlével is készülhet, de az most nem volt itthon. Legközelebb azzal fogom kipróbálni. Kicsit savanykás, krémes levest kapunk, és ehhez nagyon passzol a tömény, édes és ropogós kókuszcsók, de akár külön fogásként is megállják a helyüket.

Ananászkrémleves kókuszcsókkal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kínai gombás hús
Kínai gombás hús

A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk és tepsibe rakjuk. A hagymát zsiron megpíritjuk. Beletesszük a májat és fehéredésig sütjük. Ezt rátesszük a húsra, megszórjuk gombával, bőven res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grillezett tonhal steak recept
Grillezett tonhal steak recept

A tonhalat megtisztítjuk, olívaolajjal bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát kb. 5 percig grillezzük, és szép pirosra sütjük. A burgonyát 4 felé vágjuk, és olajban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes-mentás almakrémleves
Mézes-mentás almakrémleves

A meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget. Puhára főzzük, d...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsleves habgaluskával
Narancsleves habgaluskával

A jól megmosott narancsok héját lereszeljük, és egy kis edénybe félretesszük (máskor felhasználjuk), majd a narancs levét alaposan kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi naranc...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk