menu

Családireceptkönyv.hu

Fűszeres szilvakrémleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg szilva
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj
0.3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
1 csipet só (nagy)
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.

Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.

Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.

Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.

Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.

Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.


Fűszeres szilvakrémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almaleves
Almaleves

az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Eper krémleves
Eper krémleves

Az epret megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk A feldarabolt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Őszibarackkrémleves
Őszibarackkrémleves

1. Edénybe tesszük a barackot (ha szeretnénk gyümölcsdarabokat a levesbe, rakjunk félre 3-4 szemet). Felöntjük vízzel és felrakjuk főni. 2. Összekeverjük a tejszínt a barack levév...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar GÖRÖG GYÜMÖLCSLEVES
GÖRÖG GYÜMÖLCSLEVES

Az ananász levét, a narancslét és a tejszínt összeöntjük. A gyümölcsöket apróra vágva beletesszük a lébe.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk