1 kg szilva
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj
0.3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
1 csipet só (nagy)
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 csomag vaníliás cukor
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadok 10 dkg cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a két tojás sárgáját, a szódabikarbónát és a rumot, Jól összegyúrom. a diót ledarálom,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű