1 kg szilva
3 ek cukor
1 kávéskanál fahéj
0.3 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
1 csipet só (nagy)
1 ek vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín (20%-os)
1 csomag vaníliás cukor
A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük főni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfűszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a szilva már megfőtt, a tűzről levéve, merülő mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tűzre, a leves levéből pár evőkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot, és hagyjuk felfőni.
az almákat kicsutkázzuk és cikkekre vágjuk. fajtájuktól és ízüktől függően kevesebb,vagy több cukorral feltesszük főni a 1,5 liter vízben. vékonyan hámozott citromhéjat,mokkáskanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megpucoljuk, megmossuk, feldaraboljuk A feldarabolt eper felét félretesszük. A másik feléhez hozzáadjuk a tejet, és jó alaposan összeturmixoljuk. Hozzákeverjük a tejfölt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű1. Edénybe tesszük a barackot (ha szeretnénk gyümölcsdarabokat a levesbe, rakjunk félre 3-4 szemet). Felöntjük vízzel és felrakjuk főni. 2. Összekeverjük a tejszínt a barack levév...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézAz ananász levét, a narancslét és a tejszínt összeöntjük. A gyümölcsöket apróra vágva beletesszük a lébe.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű