Piskóta:
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
10 evőkanál darált dió,
1 evőkanál liszt,
½ sütőpor
Két ilyen lapot sütni.
Rolád-1-
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
5 evőkanál liszt,
½ sütőpor.
Rolád-2-
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaó,
½ sütőpor.
Itt is egyforma nagyságú tepsibe sütjük a piskótákat. A roládokat még azon melegen felsodorjuk.
Krém a barna roládba:
30 dkg darált diót,
25 dkg cukrot leforrázunk kevés tejjel, amikor lehűlt hozzáadni
1,5 margarint ( 37,5 dkg )
Krém a sárga piskótába:
5 tojás,
25 dkg cukor,
10-15 dkg csoki,
1 vaníliás cukor,
Gőzön főzni, amikor kihűlt hozzádolgozni
1,5 margarint ( 37,5dkg )
Krém a diós lapokhoz:
1 liter tej,
3 vaníliás puding,
3 vaníliás cukor,
30 dkg cukor.
Hagyományosan megfőzzük a krémet, amikor kihűlt hozzádolgozunk
1,5 margarint ( 37,5 dkg ).
Ezt a krémet három részre osztjuk, egy harmadát rákenjük az egyik diós piskótára, erre a hosszába vágott roládokat felváltva ( egy sárga, egy barna rúd) ráhelyezzük, majd a megmaradt krém felével bekenjük a roládok tetejét, erre ráborítjuk a másik diós piskótát, és a megmaradt krémmel körbe vonjuk és a tetejét is bekenjük.
2-3 deci tejszínt felverünk és ezzel díszítjük körül és a tetejét is.
Az almát megtisztítjuk, magházukat kivágjuk, cikkekre szeleteljük és a vízben feltesszük főzni. Hozzáadjuk a cukrot, kardamomot, fahéjat, vaníliát és néhány perc alatt megfőzzük....
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűLépés 1 Főzzük a magozott cseresznyét a cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig alacsony hőfokon, hogy jól kiengedje a levét. Tegyük félre. Lépés 2 Morzsoljuk össze a hideg Rama...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, a közepébe tesszük a tojás sárgáját, porcukrot, a tejfölt és a sót. Összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és a hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű