Családireceptkönyv.hu

Gazpacho leves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



• 500g érett paradicsom
• 1 nagy kígyóuborka
• 2 db TV-paprika (lehet kaliforniai is)
• 1 szál póréhagyma (lehet vörös- vagy lilahagyma is)
• 1 csokor petrezselyemzöld
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál balzsamecet
• 3 evőkanál olívaolaj
• 1 kiskanál őrölt oregánó
• só, bors

Elkészítés:


1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot 2 percre forróvízbe helyezzük, majd kivéve könnyedén meghámozzuk. A zöldpaprikát kimagozzuk, az uborkát és a hagymát pedig kockákra vágjuk.
2. A felaprózott zöldségeket összekeverjük, majd adagonként 1 evőkanálnyit félreteszünk, a többit pedig turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a balzsamecetet, az olívaolajat, az oregánót, ízlés szerint sót és borsot. Mindezt felöntjük 7 dl jéghideg vízzel, és jó alaposan átturmixoljuk. Ezután lefedjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
3. Tálaláskor a félretett zöldségkockákkal, kevés petrezselyemzölddel, esetleg teljeskiőrlésű pirítós kockákkal díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hideg meggyleves
Hideg meggyleves

A gyümölcsöt alaposan átmossuk és feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a megmosott fél citromot. A lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Egészség
Avokádó
Avokádó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

Burgonyát és vöröshagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Mélyebb fazékban olajat hevítünk és az apróra vágott hagymát megfuttatjuk rajta. Megszórjuk fűszerpaprikával és felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk