6 tojássárgája
6 evőkan cukor
6 " " hideg víz
4 " " liszt
2 " " holland kakaópor
Fél cs sütőpor
Késhegynyi szódabikarbóna
6 tojásfehérje felvert habja
Töltelék:
Fél kg félzsíros tehéntúró
2 cs van cukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
300 ml Oké habtejszín
1 cs habfixáló
Tetszés szerint porcukor
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük / én géppel szoktam/ hozzáadjuk a vizet tovább keverjük majd apránként hozzáadjuk a liszt a kakaó a sütőpor és szódabikarbóna keverékét. Jól összedolgozzuk. Felverjük a tojásfehérjét egy kis cukorral és óvatosan összekeverjük a tésztával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170-175 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni addig a töltelék hozzávalóit szintén géppel összedolgozzuk. Ha kihűlt kettévágjuk megtöltjük. Én a tetejére is a krémből raktam és egy kis
6 dl vízbe szórjuk a sót, az édesítőt, a fahéjat, a szegfűszeget, és feltesszük főni. Amikor felforrt, beletesszük a barackot, és kb. 10 percig hagyjuk puhulni. Közben a lisztet si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a cukkinit pucold meg, karikázd fel, és vágd körülbelül három milliméter vastagra. Kicsit sózd meg, de vedd figyelembe, hogy a feta sajt is sós. Rakd váltakozva a kru...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam és egy viszonylag lágy tésztát kaptam.Hűtőbe tettem kb fél órára,majd dió nagyságú gömböket formáztam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem egymástól 5-8 cm távol...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű