6 tojássárgája
6 evőkan cukor
6 " " hideg víz
4 " " liszt
2 " " holland kakaópor
Fél cs sütőpor
Késhegynyi szódabikarbóna
6 tojásfehérje felvert habja
Töltelék:
Fél kg félzsíros tehéntúró
2 cs van cukor
1 citrom reszelt héja
1 fél citrom leve
300 ml Oké habtejszín
1 cs habfixáló
Tetszés szerint porcukor
A tojássárgákat a cukorral fehéredésig keverjük / én géppel szoktam/ hozzáadjuk a vizet tovább keverjük majd apránként hozzáadjuk a liszt a kakaó a sütőpor és szódabikarbóna keverékét. Jól összedolgozzuk. Felverjük a tojásfehérjét egy kis cukorral és óvatosan összekeverjük a tésztával.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170-175 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha kész hagyjuk kihűlni addig a töltelék hozzávalóit szintén géppel összedolgozzuk. Ha kihűlt kettévágjuk megtöltjük. Én a tetejére is a krémből raktam és egy kis
30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A túrót egy tálba öntjük és jól áttörjük (erre a krumpli törőt használtam), hozzáadjuk a sót, a lisztet, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és belereszeljük a sajt 2...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kefírt a tojással, az olajjal, a sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral kikeverjük, majd folyamatosan hozzáöntjük a lisztet és elkeverjük a tésztát. Ezután pihentetjük 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűserpenyőbe kisüt 2 nagy lap
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű