Tészta
40 dkg liszt
1 dl tej
1 dl víz
2 kockacukor
2 dkg élesztő
1 evőkanál olaj
1 csipet só
Házi paradicosmszósz
40 dkg konzerv paradicsom
4 evőkanál olívaolaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
oregáno
só
bors
cukor
balzsamecet
Feltét
15 dkg mozzarella
10 dkg szalámi
6 szelet bacon
4 pepperoni
A tésztához langyosítsd meg a tejet, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel, azaz várj 10-15 percet, amíg a térfogata jócskán megnő. A lisztet tedd egy nagy keverőtálba, és készíts a közepére egy mélyedést. Ebbe öntsd az élesztős tejet, a széléről apránként keverj hozzá egy kevés lisztet, majd takard be a maradék liszttel, és keleszd meg. Amint a tészta a kétszeresére nő, add hozzá a sót, az olajat, a vizet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen tartva további 45-50 percig keleszd, majd a tésztát szedd cipókra, és nyújtsd formára.
Közben készítsd el a paradicsomszószt. A hagymát kockázd fel, és párold üvegesre az olívaolajon. Add hozzá a konzerv paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, az oregánót. Másfél óra alatt sűrítsd be kis lángon. Ízesítsd egy kevés cukorral és balzsamecettel. Ha kész, kend a tészta tetejére.
Pakold meg a pizzát jó gazdagon. Mehet a paradicsomszószra a szalámi, a bacon, a pepperoni és a mozzarella. Tedd a tésztát előmelegített sütőbe, és 200 fokon körülbelül 15 perc alatt süsd szép pirosra.
Elkészítés: 40 perc, kelesztés: 90 perc, sütés: 15 perc
A zöldségeket megpucoljuk és leturmixoljuk a zöldségalaplével együtt, majd minden hozzávalót hozzáadunk és hűtőbe tesszük
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverem és a hűtőben alaposan behűtöm. A tetejét egy zöld levélkével díszítem.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűdrfg
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű