1 evőkanál rozskovászt feloldottam 300 ml vízben, adtam hozzá 425 gr bl 112 lisztet, 1 evőkanál főtt krumplit, 1 teáskanal sót. Dagasztottam, 10 percenkent hajtogattam3×, majd formaba raktam. Ott meg kelt bő 3 órát. Gőzös sütőben sült.
A ribizlit fél liter vízzel és a cukorral főni tesszünk. Néhány pecr múlva a tejben elkevert pudingport beletesszük és besűrítjük. Hidegen tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tasak tartalmát fél liter hideg tejjel, kézi habverővel jól elkeverem. 10 percig állni hagyom hűtőszekrényben, majd ismételt keverés után fogyasztható. Tálalás elött beleaprítom...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűAz almákat megmosom és felkockázom. A befőttek levét a fazékba szűröm, a gyümölcsöket félreteszem. A gyümölcsléhez hozzáadom az almát, a cukrot és a szegfűszeget majd egy kevés...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba a retket és a kígyóuborkát kb. apróra kockázom, az újhagymát karikákra (a szárát is) szelem, a tojást pedig keresztben és hosszában is felvágom a tojásszeletelővel....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű