1 evőkanál rozskovászt feloldottam 300 ml vízben, adtam hozzá 425 gr bl 112 lisztet, 1 evőkanál főtt krumplit, 1 teáskanal sót. Dagasztottam, 10 percenkent hajtogattam3×, majd formaba raktam. Ott meg kelt bő 3 órát. Gőzös sütőben sült.
Hozzávalók A piskótákhoz a tojásokat szét választom a fehérjét felverem a sárgáját az olajjal vízzel cukorral kihabosítom. Majd az egészet összekeverem óvatosan, hogy a hab n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot meghámozzuk. Ha igazán jó, érett, illatos paradicsommal dolgozunk, könnyen lejön a héja egy éles kés segítségével. Az uborkát szintén meghámozzuk, a hagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket felöntjük vízzel és a fazékba dobjuk a szegfűszeget, a citrom héját, az eritritet és felforraljuk. Forrás után 5-10 percig lassú tűzön főzzük tovább a fahéjjal, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöt hideg vízben feltenni bele a citromhéjat a szegfűszeget a cukrot és a sót. Ha felforrt a teszínes habarásban 3-4dl forró levest elkeverni majd az egészet hozzáadni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű