menu

Családireceptkönyv.hu

Hófehérke


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
2 tojás
10 evőkanál cukor
8 evőkanál olaj
10 evőkanál tej
1 teáskanál sütőpor
55 dkg liszt
csipet só
A krémhez:
1 liter tej
20 dkg cukor
8 evőkanál liszt
2 tojás
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
citromaroma
vaníliaaroma

Elkészítés:


Elkészítése:
A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Amikor összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órán át hűtőben pihentetjük, majd négy részre osztjuk. Egy 25 x 35 cm-es tepsi hátulját megkenjük vajjal, ezen kinyújtjuk a lapot és 180 fokos sütőben 12 perc alatt megsütjük. Minden lappal így járunk el. Megcsináljuk a krémet. A tej felét a cukorral feltesszük főni. A tojást és a lisztet a tej másik felével kikavarjuk, majd hozzáöntjük és folyamatos kavargatás mellett besűrűsödésig főzzük. Miután levettük a tűzhelyről, a citrom és a vanília aromával ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Kihűtjük, a habosra kavart vajhoz kanalazzuk és alaposan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük egy órára. Amikor a lapok is kihűltek, megkenjük a krémmel. A tetejét is bevonjuk vele. A maradék krémet habzsákba tesszük és ezzel díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Hófehérke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tari Éva
Havasi gyopár
Havasi gyopár

elkészítés A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig. A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edit
Bodzás szamóca krémleves
Bodzás szamóca krémleves

Megmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomleves
Paradicsomleves

A vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és néhány percet várunk, majd rátesszük az őrölt paprikát, elkeverjük a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Pudingos őszibarackleves
Pudingos őszibarackleves

1. A barackokat megmossuk, héját lehúzzuk, a magokat kivesszük és a gyümölcshúst felcikkezzük. 2. Egy kisebb fazékba tesszük és annyi vízzel felöntjük, hogy a barackokat kicsit tú...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk