18 dkg vaj v Ráma margarin
25 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
egy fél liter kimagozott megy
tálaláshoz porcukor
Habosra keverjük a vajat a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapír a tepsibe, abba beleöntjük, és meghintjük a kimagozott meggyszemekkel. A forró sütőbe toljuk, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és még langyosan kockákra vágjuk. A tálon porcukorral hintjük.
Melegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, a magházát kivágjuk, azután apró kockákra szeleteljük. A cukorral, egy csipet sóval, a fűszerekkel, a citrom héjával és levével ízesített vízben puhára főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKibontjuk a konzervet, és a barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 darabot.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűSzétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Ha már kezd kemény hab lenni, akkor hozzáadunk cukorból 4 dkg-ot és tovább verjük, amíg szép fényes lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű