18 dkg vaj v Ráma margarin
25 dkg cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
egy fél liter kimagozott megy
tálaláshoz porcukor
Habosra keverjük a vajat a tojások sárgájával meg a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapír a tepsibe, abba beleöntjük, és meghintjük a kimagozott meggyszemekkel. A forró sütőbe toljuk, de a tüzet sütés közben mérsékeljük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, és még langyosan kockákra vágjuk. A tálon porcukorral hintjük.
megformázom a kenyeret...elöször szépen kilapogatom.. jobbról behajtom a közepéig majd balról is a két végét 3 szögletre hajtom és elkezdem feltekerni a végéről... ugy hogy minden...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, zsemléket formázunk a tésztából (aminek kissé lágynak kell lennie, nem olyan sűrű mint egy kelt tészta, de nem folyékony, könnyen formázható!), majd lé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű