200 g csirkemell (filé)
200 g gomba - laska
1 db paprika - kaliforniai, citromsárga
1 db paprika - kaliforniai, piros
2 db sárgarépa (nyers, megpucolt)
1.3 L víz (forró)
100 g bambuszrügy
100 g mungóbab csíra
2 bő evőkanál thai halszósz
2 csapott evőkanál szójaszósz
thai fűszerkeverék
fűszerkeverék - wok
cayenne bors (paprika)
só
feketebors (őrölt)
400 ml kókusztej
Kis kockákra vágom a csirkemellet, a laskagombát, a kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a sárgarépát lereszelem almareszelőn, szálasra.
2
Kis olajon, wokban megpuhítom a csirkemell darabokat (ne szárítsuk ki!), a gombát és a paprika csíkokat, fűszerezem, majd hagyom párolódni egy kicsit fedő alatt. Közben egy nagyobb lábasban vizet forralok.
3
Ha szépen megpárolódott az egyveleg, beleöntöm a forró vízbe az egészet, belerakom a lereszelt sárgarépát is, fűszerezem (só, bors, halszósz, szójaszósz, kínai fűszerek) és hagyom kicsit főni, olyan 8-10 percig.
4
Majd belerakom a bambuszt és a mungóbabcsírát, és a végén hozzáöntöm a kókusztejet is.
5
Ha még szükséges, fűszerezem, hagyom, még egyszer felforrni és kész van.
Elkészítés: Végy egy vagy kettő kacsamellet. Az sem baj, ha több, mert nagyon királyi. Irdald be a zsíros részét, hogy sütésnél kijöjjön a zsír. 8 percig süsd először a zsíros felé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÚgy szeletelem mint a tortát
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancslét elkeverjük a tejszínnel, és kevés cukorral, őrölt fahéjjal, vaníliával ízesítjük. A megtisztított (és ha szükséges, darabokra vágott) gyümölcsöt óvatosan a levesbe kev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel. Az egész tojásokat 15 deka cukorral sűrű krémmé verjük, majd az olajjal, a pudingba belekevert tejszínnel, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű