Bacon szalonnával,zöld fűszeres krémsajttal töltött :
Vendégváró kifli
Ahogy én készítem
Hozzávalók:
-1kg liszt
- 14 g instant élesztő
- 2 dl olaj
- 2 evőkanál só
- 3 dl víz és kb 3 dl langyos tej
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,a többi hozzávalóval összegyúrjuk.Akkor jó,ha már elválik az edény falától.1 órát kelesztjük.Majd kisodorjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Megtöltjük,feltekerjük.Majd fél óra pihentetés után,lekenjük tojással és egy kevés puha vajjal.210 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.Ebből az adagból 22 db kifli lesz.
A töltelék:
A krémsajtba kevertem,apróra vágott és megpirított bacont,tettem hozzá petrezselymet és a kifliket megtöltöttem vele
A tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pá...
Elkészítési idő: 3 fő Nehézség: Könnyű1 napig állni hagyni, felfőzni, lepazsírozni,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKarikázzuk fel a répát. Vágjunk ki a karikákból egy cikket, ami majd a csőre lesz, a maradék pedig a talpa. Egy olajbogyót vágjunk be keresztbe és tegyük bele a csőrét. Egy mási...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat és a sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, kicsit tovább, mint üvegesre. Ha kész a hagyma, kapcsoljuk a legnagyobb fokozatra a l...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű