Családireceptkönyv.hu

Fitt Sajtos taller


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sziasztok, bocsi, eddig ettem :) Igen az a reci amit Vali Pálhalmi kitett ide, de telósoknak bemásolom ide a szöveget: Fitt sajtos tallér

Hozzávalók:

250 g sovány túró
2 tojás
3 ek. zabpehelyliszt
3 ek. zabpehely
1 nagyon csapott mokkáskanál só
10-15 dkg reszelt sajt (trappista, füstölt, edami, bármilyen)

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes várni öt percet, hogy megszívja magát picikét, mert úgy biztos jó lesz. Addig előszedheted a sütőpapírt és bemelegítheted a sütőt 180 fokra! Sütőpapírozott gáztepsibe evőkanállal kis tallérokat egyengetünk szellősen egymás mellé (mert szétfolyik, mint a popónk, mikor nem guggolunk és tésztát eszünk). Megszórjuk mindet egy kis reszelt sajttal, és mehet is a forró sütőbe. 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. :) Lehet ám cifrázni kis csík baconnel a tetején, ami felpöndörödve rásül, vagy fokhagymát tenni bele, óóó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos sajtos tallér
Kovászos sajtos tallér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 10 perces  kuglóf
10 perces kuglóf

1. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. 2. A tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. 3. A fehérjét kemény habbá verjük. 4. A sárgáját és a cukrokat összekeverjük, majd hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
sült tea
sült tea

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felvágjuk apró kockákra. Egy mélyebb edénybe vagy tepsibe öntjük, összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a kifacsart citromlevet, fűszerezzük í...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Kókusztejes csirkeleves galangallal
Kókusztejes csirkeleves galangallal

1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk