Tésztához:
6 tojás
16 dkg liszt
12 dkg Rama
20 dkg cukor
Krémhez:
ízlés szerinti pudingpor
Díszítéshez:
tortazselatin
gyümölcsök
A tésztához a tojásfehérjéket és a sárgákat különválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgát habosra keverjük a 18 dkg cukorral és a lágy Ramával, majd fokozatosan hozzákeverjük a lisztet. A legvégén beleforgatjuk a tésztamasszánkba a keményre vert tojásfehérjét úgy, hogy ne törjük nagyon össze a habot, pl. kézi habverővel.
• A padlizsánt grillen (szabad tűzön a legfinomabb, de természetesen tűzhelyen, vagy tepsiben is elkészíthető)) megsütjük, többször megforgatva egészen addig, amíg jól megsül, a hé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt összedolgozom, megfelezem, kinyújtom és kivajazott lisztezett tepsibe rakom a felét. 2 kg almát lereszelek, kicsavarom a levét cukrot és fahéjat teszek hozzá. Ráteszem a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hulala tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű