Családireceptkönyv.hu

ghi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Ghi, ....azaz tisztított vaj készítése.
Egy kg vajat összevagdostam és egy zománcozott edényben odatettem olvadni.
Ekkor még lehet közepes lángon olvasztani. Vas nem árt alá,ha nem kerámialapos a tűzhely.
Ha elkezd pattogó hangokat adni(nem lehet nem hallani),akkor vissza kell legalacsonyabb hőfokra venni.
Nem fog fröcskölni,csak sercegő hangja lesz.
Időnként a habot leszedjük róla.
Amikor már nagyobb hólyagok és nem fehér hab keletkezik rajta,....közeledik a teljes tisztulás. Akkor lesz kész,ha már semmi nincs a tetején és egy sercegést sem hallani. Az egy kilóból kb 80 dkg lesz.
Kb egy óra kell egy kg tisztulásához.
A hab is visszaszilárdul,nem kell kidobni,sütemenybe,mártásokba,krémlwvesekhez használható.
Az edény alján lesz lerakódás.
Átöntjük sűrű szűrőn,és szobahőmérsekleten tárolhatjuk. Csak tiszta kanállal nyúlhatunk mindig bele.Meg fog azért sűrűsödni...de könnyű állagú marad.Sokáig,....hónapokig eláll,nem avasodik.Érdemes egyszerre egy-két kg-ot készíteni.Lehetőleg ne tartósított vajból,hanem tiszta vajból készítsük.
Mindent lehet vele sütni.
200° -on sem ég meg. Fűszeresen is nagyon finom.
A legegészségesebb zsíradék mindenek között.Tejérzékenyek is fogyaszthatják ebben a feldolgozásban,mivel a tejcukor és a tejfehérje is kicsapódik, leszedjük a habbal és az aljára ülepszik.
A palacsinta úgy sűl vele mint az álom. Nem ragad le és olyan szinergiában van vele,hogy nincs rá kifejezés.Nem szag lesz a sütés közben,hanem illat.

Elkészítés:


Ghi, ....azaz tisztított vaj készítése.
Egy kg vajat összevagdostam és egy zománcozott edényben odatettem olvadni.
Ekkor még lehet közepes lángon olvasztani. Vas nem árt alá,ha nem kerámialapos a tűzhely.
Ha elkezd pattogó hangokat adni(nem lehet nem hallani),akkor vissza kell legalacsonyabb hőfokra venni.
Nem fog fröcskölni,csak sercegő hangja lesz.
Időnként a habot leszedjük róla.
Amikor már nagyobb hólyagok és nem fehér hab keletkezik rajta,....közeledik a teljes tisztulás. Akkor lesz kész,ha már semmi nincs a tetején és egy sercegést sem hallani. Az egy kilóból kb 80 dkg lesz.
Kb egy óra kell egy kg tisztulásához.
A hab is visszaszilárdul,nem kell kidobni,sütemenybe,mártásokba,krémlwvesekhez használható.
Az edény alján lesz lerakódás.
Átöntjük sűrű szűrőn,és szobahőmérsekleten tárolhatjuk. Csak tiszta kanállal nyúlhatunk mindig bele.Meg fog azért sűrűsödni...de könnyű állagú marad.Sokáig,....hónapokig eláll,nem avasodik.Érdemes egyszerre egy-két kg-ot készíteni.Lehetőleg ne tartósított vajból,hanem tiszta vajból készítsük.
Mindent lehet vele sütni.
200° -on sem ég meg. Fűszeresen is nagyon finom.
A legegészségesebb zsíradék mindenek között.Tejérzékenyek is fogyaszthatják ebben a feldolgozásban,mivel a tejcukor és a tejfehérje is kicsapódik, leszedjük a habbal és az aljára ülepszik.
A palacsinta úgy sűl vele mint az álom. Nem ragad le és olyan szinergiában van vele,hogy nincs rá kifejezés.Nem szag lesz a sütés közben,hanem illat.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi rétes
Házi rétes

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Fahéjas-tejszínes birsleves
Fahéjas-tejszínes birsleves

A birsalmákat feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházukat, azután kockákra vágjuk, s föltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. A citrom héjával és levével, csipetnyi sóval, fahéjj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

A felkarikázott kolbászt megpirítjuk saját zsírjában egy nagyobb lábosban. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk azt is. Kevés olajat önthetünk még hozzá, ha úgyé...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nutellás zebra tekercs
Nutellás zebra tekercs

A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk