8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g kakaópor - holland
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
Az idén is lesz finom meggy amit érdemes bornak is elkésziteni , Nekem a bevált receptem 5 literes üvegbe 1 kg magozott meggy Érdi bötermő fajta , 1 kg cukor és 3 liter viz fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tej 3/4 részét feltesszük forrni, a cukorral. Eközben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a lisztet és a lereszelt fokhagymákat (vöröshagymás-fokhagymás rántás). Feloldjuk a húsleveskockát a vízben és felöntjük vele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, ne legyen nagyon lágy, mert mikor tekerjük fel, akkor nagyon bereped...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű