8 db tojásfehérje
8 db tojássárgája
25 g kakaópor - holland
175 g búzaliszt (BL55)
160 g kristálycukor
Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül!
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
A karikába tesszük a masszát, és habkártyával a karika pereméig kihúzzuk a piskótát.
A 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük a karikát (légkeverés nélkül).
Ha kisült meglisztezzük, tetejére fordítva kb. 1 óra alatt hagyjuk kihűlni a piskóta karikát.
A meghámozott almát apró kockákra összevágjuk, a szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk. A cukros vízzel együtt feltesszük főzni. 15 perc elteltével beletesszük a fűszereket is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancslevet tálba öntöttem. A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon. Amikor az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű