Családireceptkönyv.hu

Kovászos lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Előző este a kovászhoz:
1 evőkanál az anyakovászból (hűtőből)
100 ml langyos víz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (lehet kenyérliszt is)


Hozzávalók:
az egész kovász (20 dkg)
60 dkg kenyérliszt
3 dl víz (a krumpli kihűtött főzőleve,ha nem lesz annyi,vízzel pótlom)
egy darab ,pici sóban,vízben (3 dl) főtt krumpli áttörve (10dkg)
50 ml olaj
12 gramm só


Elkészítése:
A lisztet a gép üstjébe szitálom,hozzá adom a krumpli langyos főzőlevében elkevert kovászt és az áttört főtt krumplit. Megindítom a dagasztást. Menet közben csorgatom hozzá az olajat és a dagasztás vége felé kerül bele a só. Alaposan kidagasztom,hasonló állaga lesz a tésztának mint a kenyérnek,valamivel lágyabb.
Enyhén olajozott tálba teszem a tésztát,étkezési fóliával letakarva ,meleg helyen pihentetem fél órán át.Két órán át kelesztem,ez idő alatt 3 x meghajtogatom,mint itt.Az első hajtogatásnál a tészta lágyulni fog,nem ijedek meg,ezt a krumpli teszi.


A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztom. Kis bucikat ,cipókat formázok belőle,majd olajos tálcán,letakarva még egy órán át letakarva kelesztem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karamellás túrós csokitorta
Karamellás túrós csokitorta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Monamari
Almaleves
Almaleves

Az almát megtisztítjuk, apró kockákra, vagy cikkekre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével, hogy ne barnuljon meg. 1 l vizet felforralunk a porcukorral, a szegfűszeggel és a fahé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar virslis croissant (klau)
virslis croissant (klau)

összedolgozzuk majd 10 percet állni hagyjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk bevágjuk szeletekre megkenjük pariszósszal bele virsli feltekerjük megszórjuk mozzival majd sütőbe 200fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pikáns uborkaleves
Pikáns uborkaleves

Főzz húslevest, szűrd le, a zöldségeket kockázd fel, a főtt csirkét kockázd fel szintén. A leszűrt levesbe önts tejszínt és a felkockázott uborkát, majd rottyantsd fel, adj hozzá t...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk