50 dkg liszt 10 dkg cukor 1 tojás 1 cs sütőpor 20 dkg margarin 3 kanál tejföl (100 gramm kb.)
Ezt összedolgozom, megfelezem, kinyújtom és kivajazott lisztezett tepsibe rakom a felét. 2 kg almát lereszelek, kicsavarom a levét cukrot és fahéjat teszek hozzá. Ráteszem a tésztára és beborítom a másik felével. 180 fokon 25 percig sütjük. Még melegen megszórom vaníliás porcukorral /
2/ Nagyon omlós: 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg ráma, 1 ek. zsír, 1 tojás, 1 kk só, 2 ek. tejföl, 20 dkg porcukor, Töltelék: 8 nagy alma, 10 dkg kristálycukor, fahéj, tetejére tojás
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg e...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztához 300 g búzaliszt (BL55) 1 csapott teáskanál sütőpor 1 csapott teáskanál só 50 ml étolaj 120 ml víz A töltelékhez 2 evőkanál tejföl (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű