50 dkg liszt 10 dkg cukor 1 tojás 1 cs sütőpor 20 dkg margarin 3 kanál tejföl (100 gramm kb.)
Ezt összedolgozom, megfelezem, kinyújtom és kivajazott lisztezett tepsibe rakom a felét. 2 kg almát lereszelek, kicsavarom a levét cukrot és fahéjat teszek hozzá. Ráteszem a tésztára és beborítom a másik felével. 180 fokon 25 percig sütjük. Még melegen megszórom vaníliás porcukorral /
2/ Nagyon omlós: 40 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg ráma, 1 ek. zsír, 1 tojás, 1 kk só, 2 ek. tejföl, 20 dkg porcukor, Töltelék: 8 nagy alma, 10 dkg kristálycukor, fahéj, tetejére tojás
ELKÉSZÍTÉS A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű