200 g keksz - háztartási (darált)
150 g dió (darált)
baracklekvár
500 g étcsokoládé (45-59%-os)
1
Az darált kekszet, a diót keverjük össze egy tálban.
2
Annyi lekvárt adjunk hozza, amíg jól formálható masszát tudunk gyúrni.
3
Miután összeállt a massza, készítsünk kisebb golyókat, majd mártogassunk a gőz fölött megolvasztott csokoládéba.
4
Amikor teljesen befedte a csoki, tegyük rá egy alufóliára és a hűtőszekrénybe téve hagyjuk megkeményedni a csokit.
1. 50 dkg kimagozott meggyet ízlés szerint cukorral, 1 csipet sóval, ½ citrom levével, 2-3 szegfűszeggel és 1 db fahéjjal felteszünk főni annyi vízben, hogy a víz a gyümölcsöt jó u...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegdinsztelem a hagymát,csipet sót szórok rá akkor üveges lesz. Félrehúzom ráteszek 3 kk ppaprikát. Felengedem vízzel, beleteszem a sót, babérlevelet,köménymagot. Főzöm,majd a végé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret feltesszük kb. 1,5 l vízbe főni. Hozzáadunk egy csipet sót és a cukrot. (ha édesen szeretjük mehet kicsit több is, mint 8 evőkanál). Ha felforrt és rottyant egyet lekapcso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót összekeverjük a búzadarával, a tojásokkal, csipetnyi sóval és egy kevés cukorral, vagy folyékony édesítővel. Legalább fél órát állni hagyjuk. A tejet felforraljuk, sózzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű