Családireceptkönyv.hu

gumi paszta sőregitől


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hófehér, képlékeny jól formázható anyag, mely figurák, díszek, építmények, virágok, levelek - csokrok készítésére alkalmas. Lehelet vékonyra nyújthatjuk, száradás után porcelánszerű, törékeny. Növényi zsírral vékonyan lekent, vagy keményítővel meghintett felületen nyújtsuk, színezésre tömény festéket használjunk!

500gr cukorliszt
15gr Tragant por
15ml glukóz szörp
60ml víz


A cukor felét a Tragant porral és a kb. 40C-ra melegített glukóz/víz oldattal elkeverjük. Légmentesen becsomagolva 30percet állni hagyjuk, majd a maradék cukrot hozzágyúrjuk. Légmentesen becsomagolva 24órát pihentetjük és alaposan átgyúrva annyi cukrot adunk hozzá, hogy ne ragadjon a kézhez. Hosszabb tárolás esetén ajánlott hűtőben tartani és használat előtt szoba hőmérsékletűre melegíteni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszleves
Kókuszleves

A tej 3/4 részét feltesszük forrni, a cukorral. Eközben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingport. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a kókusztejet, a vaníliás cukro...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi almás máktorta
Szabolcsi almás máktorta

Először a kétféle krémet készítjük el, így van idejük kihűlni. Lereszeljük az almát, és a citromlével, fahéjjal elkeverve kissé megpároljuk. Nagyobb lábosban melegíteni kezdü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes túrókrém
Tejszínes túrókrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk