20 szeletsonka
50 gvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
200 mltejföl
100 greszelt sajt
2 dbtojás
200 gzsemlemorzsa
olaj a kirántáshoz
só
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, végül a reszelt sajtot. Sima állagúvá keverjük és forrástól számított 1-2 percig főzzük, vagy amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kihűl.
Minden szelet sonkát megtöltünk a sajtos krémmel (ahogy az a képen is látszik). A sonkát feltekerjük, beletesszük a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ezt a lépést akár többször is megismételhetjük, így a tekercs a kirántás után roppanósabb lesz. Ügyeljünk arra, hogy a sonka minden oldalról be legyen vonva a tojással és a zsemlemorzsával, ellenkező esetben a sonka szétnyílhat, a töltelék pedig kifolyhat. A bepanírozott sonkatekercseket egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A töltött és bepanírozott sonkatekercseket forró olajban aranyszínűre sütjük. A sajtos sonkatekercseket papírtörlő kendőre tesszük, lecspegtetjük.
A sajttal töltött sonkatekercs rántva szerintem az egyik legjobb előétel, amit valaha is kóstoltam. Az igazat megvallva nem egy diétás fogás, de rendkívül finom és laktató. Én imádom a ropogós panírt, ezért akár 2-3-szor is beleforgatom a tojásba és a zsemlemorzsába. Ezt az isteni ropogós előételt tökéletesen kiegészíti egy friss saláta. Én a paradicsomos hagymasalátára esküszöm, de bármilyen salátával fogyasztható. Nálunk főételnek is megállja a helyét, ilyenkor saláta mellé még burgonyapürét is tálalok. Persze ilyenkor dupla vagy tripla adag töltött sonkatekercset rántok ki, mert pillanatok alatt elfogy.
A barackokat megpucoljuk, a magot eltávolítjuk. 2 darabot apró kockára vágunk, és félretesszük a díszítéshez, tálaláshoz. A többi megmaradt barackot nagyobb darabokra vágva egy faz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBekapcsoljuk a sütőt 120 fokra. A tojásfehérjét gőz felett elkezdjük habbá verni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrokat. Addig verjük, míg szép, fényes, kemény habot kapunk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű