20 szeletsonka
50 gvaj
2 ev. kanálbúzafinomliszt
200 mltejföl
100 greszelt sajt
2 dbtojás
200 gzsemlemorzsa
olaj a kirántáshoz
só
Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejfölt, hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet, végül a reszelt sajtot. Sima állagúvá keverjük és forrástól számított 1-2 percig főzzük, vagy amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kihűl.
Minden szelet sonkát megtöltünk a sajtos krémmel (ahogy az a képen is látszik). A sonkát feltekerjük, beletesszük a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába. Ezt a lépést akár többször is megismételhetjük, így a tekercs a kirántás után roppanósabb lesz. Ügyeljünk arra, hogy a sonka minden oldalról be legyen vonva a tojással és a zsemlemorzsával, ellenkező esetben a sonka szétnyílhat, a töltelék pedig kifolyhat. A bepanírozott sonkatekercseket egy órára hűtőszekrénybe tesszük pihenni.
A töltött és bepanírozott sonkatekercseket forró olajban aranyszínűre sütjük. A sajtos sonkatekercseket papírtörlő kendőre tesszük, lecspegtetjük.
A sajttal töltött sonkatekercs rántva szerintem az egyik legjobb előétel, amit valaha is kóstoltam. Az igazat megvallva nem egy diétás fogás, de rendkívül finom és laktató. Én imádom a ropogós panírt, ezért akár 2-3-szor is beleforgatom a tojásba és a zsemlemorzsába. Ezt az isteni ropogós előételt tökéletesen kiegészíti egy friss saláta. Én a paradicsomos hagymasalátára esküszöm, de bármilyen salátával fogyasztható. Nálunk főételnek is megállja a helyét, ilyenkor saláta mellé még burgonyapürét is tálalok. Persze ilyenkor dupla vagy tripla adag töltött sonkatekercset rántok ki, mert pillanatok alatt elfogy.
Vegyünk egy mély edényt vagy tálat, melybe öntsük bele a 35%-os zsírtartalmú tejszínt. Kezdjük el felverni a mixerrel, eleinte a legkisebb fokozaton. Amikor a tejszín kezd sűrűsöd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELKÉSZÍTÉS A csirke melleket kicsontozzuk, és szeletekre vágjuk, bekenjük az olasz fűszerrel meg a sóval. Félre tesszük. A forró zsíron megdinszteljük a karikába vágott hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az uborkát meghámozzuk, és kis lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk. 2. Egy tálban elkeverjük a többi hozzávalót 3. A reszelt uborkát kinyomkodjuk, (de az uborkalevet nem önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖntsük ki a befőtt levét, tegyük fel melegedni. Öntsünk a tálba a fél adag vaníliapudingot (lisztes habarás helyett használjuk), keverjük ki a tejjel, hogy ne legyen csomós. Ezt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű