menu

Családireceptkönyv.hu

Bejglipuding, avagy a bejgli utóèlete


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
500 g bejgli (mákos vagy akármilyen)
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
1 vaníliarúd
2 ek. nádcukor
mazsola
1-2 ek. brandy (vagy ízlés szerint bármi)
2 ek. felkockázott vaj + a kenéshez

Elkészítés:


Elkészítés:
A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába.
A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el vele alaposan. Öntsük az egészet a bejglire, szórjuk meg mazsolával és a vajkockákkal.
Toljuk 15 percre 200°-ra előmelegített sütőbe.
Vaníliafagyival, vagy sodóval kínáljuk, de mindezek nélkül is finom!

Bejglipuding, avagy a bejgli utóèlete

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

A szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is, a többit meghámozzuk, az edénybe beleöntjük a vizet, majd beletesszük a szilvákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bertalan
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves

A fazékba beleöntünk 2 liter vizet,a gyümölcsöket,fahéjat,szegfűszeget,izlés szerint cukrot.Felforraljuk,főzzük,mig puha nem lesz a gyümölcs.A pudingport simára keverjük a hideg te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Évi
Vakarcs 3
Vakarcs 3

Elkészítése: 1. Pucoljuk meg, majd főzzük meg enyhén sós vízben a burgonyát. A puhára főtt krumplit, vágjuk kockákra. 2. Az élesztőt 1,5-2 dl langyos vízben lefuttat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Limara Majonéz
Limara Majonéz

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk