menu

Családireceptkönyv.hu

Bejglipuding, avagy a bejgli utóèlete


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
500 g bejgli (mákos vagy akármilyen)
2 dl tejszín
3 tojás sárgája
1 vaníliarúd
2 ek. nádcukor
mazsola
1-2 ek. brandy (vagy ízlés szerint bármi)
2 ek. felkockázott vaj + a kenéshez

Elkészítés:


Elkészítés:
A bejglit szeleteljük fel ujjnyi vastagra, majd helyezzük őket kivajazott sütőformába.
A tojásokat verjük habosra a cukorral és a vaníliarúd kikapart magjaival. Adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el vele alaposan. Öntsük az egészet a bejglire, szórjuk meg mazsolával és a vajkockákkal.
Toljuk 15 percre 200°-ra előmelegített sütőbe.
Vaníliafagyival, vagy sodóval kínáljuk, de mindezek nélkül is finom!

Bejglipuding, avagy a bejgli utóèlete

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gofri recept
Gofri recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg gyümölcsleves
Hideg gyümölcsleves

A citromot felkarikázzuk. A szilvát és az őszibarackot kimagozzuk, nagyobb kockákra vágjuk. Az almákat, körtét meghámozzuk, kicsumázzuk, daraboljuk. Egy fazékba öntünk, annyi vizet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejszínes eperkrémleves
Tejszínes eperkrémleves

Az epret megtisztítjuk, jól megmossuk, majd az összes hozzávalóval együtt habosra turmixoljuk. Lehűtve, eperdarabokkal és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk