1 db ananászkonzerv (darabolt )
1db barackbefőtt
1 db meggybefőtt
1 cs vanillia pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vanilliáscukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.(A barackot kisebb kockára vágom ). Teszek hozzá szegfűszeget, fahéjat / ez lehet egész, illetve őrölt is ízlés szerint /,kevés citromlevet és forrástól számított kb. 5 percig főzőm. Addig a pudingport kikeverem egy kis tejjel illetve a vanilliás cukorral és a levesbe öntöm. Tejjel hígítom és a legvégén beleteszek egy csippetnyi őrőlt szerecsendiót. Hűtve tejszínhabbal, illetve vanilliafagyival az igazi.
Egy nagy tálba belerakosgatjuk a gyümölcsöket. Én ribizlit, narancsot, rumos meggyet, banánt, ananászt, kivit tettem bele. A rumos meggy saját eltevés, beleöntöttem a levével eg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKülön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig borítsunk le sütőpapírral e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 50 dkg kimagozott meggyet ízlés szerint cukorral, 1 csipet sóval, ½ citrom levével, 2-3 szegfűszeggel és 1 db fahéjjal felteszünk főni annyi vízben, hogy a víz a gyümölcsöt jó u...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz