Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Vanília sodó süti


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 szobahőmérsékletű tojás (a fehérjét és a sárgáját válasszuk külön)

1 evőkanál vanília aroma

90 g kristálycukor

60 g olvasztott vaj vagy margarin

90 g liszt

5 dl langyos tej

porcukor a süti megszórásához

Elkészítés:


160 fokra melegítjük elő a sütőt.

Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral.

Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük.

A sárgákat pedig összemixeljük a cukorral. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliát. Kb. 2 percig mixeljük.

Beleöntjük a lisztet és addig mixeljük, amíg teljesen egységes masszát nem kapunk.

Lassacskán adagoljuk hozzá a tejet és addig mixeljük, amíg alaposan el nem keveredik.

Ekkor adjuk hozzá a tojáshabot, egyszerre csak a harmadát, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába.

Beleöntjük a sütőtálunkba és kb. 60 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

Kihűtjük és jó megszórjuk porcukorral.

Vanília sodó süti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Gyümölcsös szelet
Gyümölcsös szelet

Hozzávalók A piskótákhoz a tojásokat szét választom a fehérjét felverem a sárgáját az olajjal vízzel cukorral kihabosítom. Majd az egészet összekeverem óvatosan, hogy a hab n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar http://www.nosalty.hu/recept/langosban-sult-csirkefa
http://www.nosalty.hu/recept/langosban-sult-csirkefa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromkrémleves
Citromkrémleves

A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málnaleves
Málnaleves

40 dkg málnát turmixgépbe teszünk, ráöntjük a tejszínt, a tejet, a vizet, és 2-3 evőkanál mézet. Simára turmixoljuk, majd átszűrjük a levest, és jó hidegre hűtjük. Tálaláskor 1-1 g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk