25 dkg vaj, 17 dkg porcukor, 8 db tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg liszt
A töltéshez:
1 üveg lekvár, lehetőleg barack (400g)
A csokizáshoz:
50 gr étcsokoládé
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot és ezt is habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és így habosra keverjük.
Ezután hozzákeverjük a lisztet, fakanállal, lazán keverve.
A kész tésztát habzsákba töltjük, sima csővel, sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat nyomunk kb 2,5 cm-átmérőjűt. Megpróbálva egyforma méretűeket.
180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a cukrot az élesztőt és a sót, majd az egyveleget oldjuk fel meleg vízben. Adagoljuk hozzá a lisztet és addig gyúrjuk még szilárd nem lesz a tészta. Hagyjuk kelni 20...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát félbevágjuk, magházát kivájjuk és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal és meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű