300 g liszt
30 g élesztő
2 evőkanál cukor
2,5 dl meleg tej
3 evőkanál margarin
1 citrom reszelt héja
3 tojás
olaj a sütéshez
Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át.
Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd alaposan össze, majd pihentesd fél órán át. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggass kisebb darabokat, és forró olajban süsd aranybarnára. Tálald porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.
A sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe. Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét. Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kolbászt, a lilahagymát aprítógépben összevágjuk, a főtt tojást felaprítjuk, majd az összes hozzávalóval alaposan összekeverjük. Meleg szendvicskrémnek is tökéletes, vagy friss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a meggy. Sózzuk, cukrozzuk és beleszórjuk a szegfűszeget, a fahéjat. A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, és a leves levév...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű