menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


300 g liszt
30 g élesztő
2 evőkanál cukor
2,5 dl meleg tej
3 evőkanál margarin
1 citrom reszelt héja
3 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át.

Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd alaposan össze, majd pihentesd fél órán át. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggass kisebb darabokat, és forró olajban süsd aranybarnára. Tálald porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.

Sváb fánk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
címlapkapros-túrós pogácsa ameti konyhájából  Írd be
címlapkapros-túrós pogácsa ameti konyhájából Írd be

A lisztet a margarinnal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, tojást, sót. Jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől. Kinyújtjuk, megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokitorta Csiki Annamáriától
Csokitorta Csiki Annamáriától

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyölcsleves : őszibarackból
Gyölcsleves : őszibarackból

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baracklekváros piskótatekercs recept
Baracklekváros piskótatekercs recept

A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük. A sütőporral elve...

Elkészítési idő: 35 perc / előké
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk