300 g liszt
30 g élesztő
2 evőkanál cukor
2,5 dl meleg tej
3 evőkanál margarin
1 citrom reszelt héja
3 tojás
olaj a sütéshez
Morzsold a liszt közepébe az élesztőt, szórj rá egy kiskanál cukrot, majd öntsd fel a tej felével. Keverd lazán össze, és letakarva, meleg helyen pihentesd fél órán át.
Add hozzá a többi hozzávalót, és dolgozd alaposan össze, majd pihentesd fél órán át. A megkelt tésztából egy evőkanál segítségével szaggass kisebb darabokat, és forró olajban süsd aranybarnára. Tálald porcukorral meghintve, tejszínhabbal vagy lekvárral.
A lisztet a margarinnal és az élesztővel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a túrót, tejfölt, tojást, sót. Jól összegyúrjuk, amíg a tészta el nem válik a kezünktől. Kinyújtjuk, megszó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük 20 perccel a sütés előtt. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig a robotgép habverő részével keverjük. A sütőporral elve...
Elkészítési idő: 35 perc / előké Nehézség: Könnyű