2 kg meggy
1/2 l tejszín
3-4 csapott evőkanál liszt
cukor /ízlés szerint
citrom karika
szegfűszeg
fahéj
A fűszereket tea tojásba teszem ,a vízzel felforralom. Mikor felforrt kiveszem a fűszereket,és beleteszem a meggyet a vízbe.Mikor elkezd rotyogni, behabarom a tejszínnel simára kevert liszttel.Utána beleteszem a citrom karikát, és cukorral ízesítem. A végeredményt sűrű kóstolgatással érem el.
A tejszínes lisztet mielőtt a levesbe teszem, fokozatosan a meggylével felengedem, hogy hasonló hőmérsékletük legyen. Így nem rántja össze a meleg leves.
Ezt a receptet Mari mamától tanultam, az én egyik kedvenc levesem.
26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi Elkészítése: A tészta elkészítése: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet megmelegítjük, belekeverjük a cukrot és az élesztőt, hagyjuk 20 percet állni.A liszthez hozzáöntjük az élesztős tejet, összedolgozzuk a puha vajjal meg egy csipet sóval.Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 1/3 részét folpackba csomagoljuk és a fagyasztóba tesszük míg a töltelék elkészül. A tészta 2/3 részét tegyük hűtőbe. Az almát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű