Családireceptkönyv.hu

Meggyleves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg meggy
1/2 l tejszín
3-4 csapott evőkanál liszt
cukor /ízlés szerint
citrom karika
szegfűszeg
fahéj

Elkészítés:


A fűszereket tea tojásba teszem ,a vízzel felforralom. Mikor felforrt kiveszem a fűszereket,és beleteszem a meggyet a vízbe.Mikor elkezd rotyogni, behabarom a tejszínnel simára kevert liszttel.Utána beleteszem a citrom karikát, és cukorral ízesítem. A végeredményt sűrű kóstolgatással érem el.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tejszínes lisztet mielőtt a levesbe teszem, fokozatosan a meggylével felengedem, hogy hasonló hőmérsékletük legyen. Így nem rántja össze a meleg leves.
Ezt a receptet Mari mamától tanultam, az én egyik kedvenc levesem.

Meggyleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes Francia krémes
Mézes Francia krémes

Elkészítése: A tészta alapanyagait – a liszt kivételével – gőz felett habosra keverjük, majd belegyúrunk 30 dkg lisztet. Két lapot sütünk belőle egy 25×39 cm-es tepsi hátán....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodza méz készítése
Bodza méz készítése

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tökmagos rúd
Tökmagos rúd

A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajdarabokkal. Hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, és összedolgozzuk tésztává, majd lisztezett munkalapon kb. fél cen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk