menu

Családireceptkönyv.hu

Paleos mákos-banános pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mákos-banános pite

Bevásárlólista:
20 dkg darált mák
5 dkg kókuszreszelék
½ zacskó sütőpor v. 1 késhegynyi szódabikarbóna
3 tojás
1 banán
1 alma
1 marék mazsola
őrölt fahéj / vagy gyömbér/
2,5 dl víz
1 ek. kókuszzsír (kihagyható)
1 marék szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:


1. lépés
A mákot keverjük össze a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a fűszerrel.
2. lépés
Adjuk hozzá a vizet, aztán egyenként a tojásokat, majd a kókuszzsírt.
3. lépés
Jól dolgozzuk össze a tésztát, majd keverjük hozzá a darabokra vágott banánt, a reszelt almát és a mazsolát is.

4. lépés
Belesimítjuk egy sütőpapírral kibélelt tálba, megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha már nem ragad hozzá a tészta, akkor tökéletes!

Ezekkel extrázhatod:
• aszalt gyümölcsök, pl. füge, sárgabarack
• friss, magozott cseresznye, meggy

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Velencei csirkemáj
Velencei csirkemáj

A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Zöldborsós aprópecsenye
Zöldborsós aprópecsenye

A húst kisebb kockákra, a hagymát nagyon apróra vágjuk. A szalonnát felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. A zsír és olaj keverékében megdinszteljük a hagymát és az apróra vágott, szétn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliapuding
Vaníliapuding

tojások sárgáit jól kikeverjük a keményítővel, a tejet a kettéhasított és kikapart vanília rúddal feltesszük forralni, Amikor már majdnem forr kivesszük a vanília rudat, és folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Abszolút hó végi kaja,
Abszolút hó végi kaja,

A hagymát kevés olajon megpirítom, közben felkarikázom a virslit. Bele teszem, kicsit ezt is pirítom. Hozzáadom a pirospaprikát, sót, borsot, el keverem és gyorsan kb 3 deci vízzel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk