Hozzávalók:
Fél fej karfiol (aprítva)
2 tojás
5 dkg reszelt parmezán
2 ek. mandulaliszt
2 ek. kókuszliszt vagy Norbi liszt
1/2 tk. sütőpor
fűszerek ízlés szerint
szezámmag
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
3. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel.
4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsire. Jól tömörítsd az anyagot, hogy minél jobban összeálljon! Használhatsz muffin sütőt is.
5. A tetejét szórd meg szezámmaggal.
6. Süsd kb. 20-25 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz!
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a kukoricakását, a cukrot, a margarint, lassan kavargatjuk, míg össze nem sűrűsödik. Még forrón kiszaggatjuk, túrót, tejfölt teszünk a tetejére,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A májat megmossuk, megtisztítjuk és kockákra vágjuk. 2. Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben a kacsazsírt felhevítjük, majd szépen sorban rádobáljuk a hagymákat, a májat, a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA karalábékat sós vízben 10 percig főzzük.A darált húshoz tesszük a tojást,fokhagymát,fűszereket,majd betapasztjuk vele a karalábékat.Beborítjuk sajtszeletekkel,majd ráhajtjuk a ba...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben megfuttatom, a liszttel, a tejföllel és a sóval a kenyérsütőgépbe teszem és kidolgoztatom. Letakarom, és kb. fél órát langyos helyen kelesztem. A tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű