Kis adaghoz
-12 dkg rizs
- 0,5 l tej
- 1 dl víz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 kávés kanál liszt
- 2 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, nehogy a szemek összetörjenek. A tojássárgát a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közékeverünk egy kávéskanál lisztet a mazsolát és a felvert tojáshabot. Egy kis tepsit kizsírozunk és finom morzsával meghintjük és bele öntjük az anyagot. Jó közepes sütőben kb 30 percig sütjük.
1. Keverjétek össze a kukoricalisztet, a darát, a tojást, fűszereket, a sütőport, a sót és a tejet egy tálban. Annyi tejet adjatok hozzá, hogy egy jó sűrű palacsintatészta-szerű ál...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEzt a malactartót nagyon sokan nem ismerik, pedig ez is egy belsőség része a disznónak, ugyan úgy, mint pl-a pacal a marhának ill a Tehénnek! Igaz sok tenni való van vele, de an...
Elkészítési idő: 30-perc Nehézség: Könnyű1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű