Kis adaghoz
-12 dkg rizs
- 0,5 l tej
- 1 dl víz
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 kávés kanál liszt
- 2 dkg vaj
- reszelt citromhéj
- 5 dkg mazsola
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral a citrom héjával felforraljuk és a tűzhely szélére húzzuk míg a szemek egészen megduzzadnak és a tejet magukba szívják. Kanállal kevergetni nem szabad, legfeljebb rázogatni, nehogy a szemek összetörjenek. A tojássárgát a vajjal elkeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rizshez, közékeverünk egy kávéskanál lisztet a mazsolát és a felvert tojáshabot. Egy kis tepsit kizsírozunk és finom morzsával meghintjük és bele öntjük az anyagot. Jó közepes sütőben kb 30 percig sütjük.
Elkészítjük a húsos alapot a bolognai spagetti kétféleképpen receptnél leírt módon. A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de vigyáz...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűVastag aljú edényben felforralunk 3 liter vizet. Sózzuk, beleszórjuk a tésztát, és újra felforraljuk. Lefedjük a lábast, elzárjuk alatt a gázt, és félretesszük. A szalonnát felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. Ezt a többi hozzávalóval együtt, csomómentesre kavarjuk, az olajat már csak a vége fele adjuk hozzá. Sütőpapírral kibéleljük a süt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. A tejből kb. 9 dl-t felteszünk főni. 2. Míg felforr, a 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk az 1 evőkanál porcukrot, mellyel még kicsit továb...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes