Családireceptkönyv.hu

Sütőtöklekvár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

kb. 2 kg-os sütőtök
1 birsalma felkockázva
50 ml almalé (ha nincs, jó a tiszta víz is!
1 citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 mokkáskanál őrölt kardamom
1/2 mokkáskanál őrölt indiai citromfű
1 csipet őrölt szegfűbors
1 csipet bourbon vanília por
5-6 csepp citromolaj

Elkészítés:


Elkészítése:

A sütötököt vágjuk kétfelé, magozzuk ki, és sütőben süssük puhára.
Közben a felkockázott birsalmát főzzük puhára az almalében.
Ha megsült a tök, akkor a belsejét a héjából kanalazzuk a birsalmás lábosba, majd főzzük tovább. Ha túl száraz lenne, akkor önthetünk alá fél deci almalevet vagy vizet) még.
Pürésítsük össze krumplitörővel szétnyomkodva vagy botturmix segítségével, majd adjuk hozzá a fűszereket és a citrom levét.
Főzzük további 20-25 percig lassú tűzön.
A tűzről levéve keverjük bele a citromolajat, majd öntsük át előkészített, fertőtlenített befőttesüvegekbe, és 5 percre állítsuk a feje tetejére, majd aki akrja, tegye be szárazdunsztba. (nekem dunszt nélkül is el szokott állni!)

Sütőtöklekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókusztej (paleo)
Kókusztej (paleo)

“Sűrűségre olyan mint a tehéntej, zsíros illatos, isteni! A héjból kiszedett húst felaprítottam késsel, hogy a botmixer elbírjon vele. Míg ezzel bíbelődtem, 7 dl vizet felforrósí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Gyógyfüves,virágos pác
Gyógyfüves,virágos pác

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bab
Medvehagymás-márványsajtos omlett
Medvehagymás-márványsajtos omlett

Verd feltojásfehérjét, amíg kissé habos nem lesz, add hozzá az összemorzsolt márványsajtot. Nyomkodd szét a márványsajtot a tojásfehérjében, mert össze fog tapadni. Adj hozzá 2 evő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sörben párolt, pirított csülök
Sörben párolt, pirított csülök

A húst megtisztítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra kockázzuk. Nagyobb lábasban felhevítjük az olajat, fehéredésig sütjük rajta a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk