Hozzávalók:
kb. 2 kg-os sütőtök
1 birsalma felkockázva
50 ml almalé (ha nincs, jó a tiszta víz is!
1 citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 mokkáskanál őrölt kardamom
1/2 mokkáskanál őrölt indiai citromfű
1 csipet őrölt szegfűbors
1 csipet bourbon vanília por
5-6 csepp citromolaj
Elkészítése:
A sütötököt vágjuk kétfelé, magozzuk ki, és sütőben süssük puhára.
Közben a felkockázott birsalmát főzzük puhára az almalében.
Ha megsült a tök, akkor a belsejét a héjából kanalazzuk a birsalmás lábosba, majd főzzük tovább. Ha túl száraz lenne, akkor önthetünk alá fél deci almalevet vagy vizet) még.
Pürésítsük össze krumplitörővel szétnyomkodva vagy botturmix segítségével, majd adjuk hozzá a fűszereket és a citrom levét.
Főzzük további 20-25 percig lassú tűzön.
A tűzről levéve keverjük bele a citromolajat, majd öntsük át előkészített, fertőtlenített befőttesüvegekbe, és 5 percre állítsuk a feje tetejére, majd aki akrja, tegye be szárazdunsztba. (nekem dunszt nélkül is el szokott állni!)
A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel.Szedd szét a karikákat.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keverd telje...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűFür den cremigen Kartoffelauflauf mit Schinken zuerst das Backrohr auf 200 Grad vorheizen und eine Auflaufform mit Butter einfetten. Die Kartoffeln schälen und in schmale Scheiben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára. 2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára. 3. Simítsd folpackkal bélelt formába a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű