Hozzávalók:
kb. 2 kg-os sütőtök
1 birsalma felkockázva
50 ml almalé (ha nincs, jó a tiszta víz is!
1 citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 mokkáskanál őrölt kardamom
1/2 mokkáskanál őrölt indiai citromfű
1 csipet őrölt szegfűbors
1 csipet bourbon vanília por
5-6 csepp citromolaj
Elkészítése:
A sütötököt vágjuk kétfelé, magozzuk ki, és sütőben süssük puhára.
Közben a felkockázott birsalmát főzzük puhára az almalében.
Ha megsült a tök, akkor a belsejét a héjából kanalazzuk a birsalmás lábosba, majd főzzük tovább. Ha túl száraz lenne, akkor önthetünk alá fél deci almalevet vagy vizet) még.
Pürésítsük össze krumplitörővel szétnyomkodva vagy botturmix segítségével, majd adjuk hozzá a fűszereket és a citrom levét.
Főzzük további 20-25 percig lassú tűzön.
A tűzről levéve keverjük bele a citromolajat, majd öntsük át előkészített, fertőtlenített befőttesüvegekbe, és 5 percre állítsuk a feje tetejére, majd aki akrja, tegye be szárazdunsztba. (nekem dunszt nélkül is el szokott állni!)
A venettat megsutom ( en sutoben szoktam ), megtisztitom,es, vinettavagoval osszevagom. A hagymat aprora vagom. Elkeszitem a majonezet : Egy tojas sargajat osszekeverek egy csap...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának. A...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csirkemelleket falatkákra vagdaljuk. A lisztből, tojásból, tejből sűrű palacsintatésztát kavarunk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, borsot, sót és a sajtot. A husikat belekeve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplit felkarikázzuk és egy tepsibe tesszük. közben a daráthúst megsütjük serpenyőben és a felét a krumplira tesszük. A sajtot lereszeljük és teszünk a húsra. Ezt a művelete...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű