húsgombócokhoz:
25 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
2 evőkanál rizs
1 mokkáskanál pirospaprika
1/2 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál ételízesítő
késhegynyi bors
késhegynyi őrölt kömény
paradicsomszószhoz:
Egy üveg (kb. 360 g) sűrített paradicsom
2 evőkanál zsír
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 csipet só
A húsgombócokhoz fenti dolgokat egy tálba kell halmozni, és nedves kézzel alaposan össze kell gyúrni.
Majd vizbe feltenni foni, amibe teszunk nehany TV paprikat iznek, ha nem akarjuk tolteni.
A paradicsomszószhoz rántást készítünk, ami abból áll, hogy a takarékon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet és folytonos kavargatás melett kb. 3 percig pirítjuk.
Elkeverjük a rántást a paradicsommal
A hús főzővizevel higitjuk
Vegyél a piacon 1 kg kacsa bőrös- vagy testhájat (próbáld ki, hogy nektek melyik jön be jobban), mi eleinte a bőrösből csináltunk, így rengeteg tepertőnk is lett a zsír mellett, de...
Elkészítési idő:Összedolgozod, majd golyókat csinálsz belőle, és belecsavarod mindjárt egy szál baconszalonnába. Ebből az adagból nekem 16 db lett, 200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
Elkészítési idő: