húsgombócokhoz:
25 dkg darált sertéshús
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás
2 evőkanál rizs
1 mokkáskanál pirospaprika
1/2 mokkáskanál só
1/2 mokkáskanál ételízesítő
késhegynyi bors
késhegynyi őrölt kömény
paradicsomszószhoz:
Egy üveg (kb. 360 g) sűrített paradicsom
2 evőkanál zsír
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
3 csipet só
A húsgombócokhoz fenti dolgokat egy tálba kell halmozni, és nedves kézzel alaposan össze kell gyúrni.
Majd vizbe feltenni foni, amibe teszunk nehany TV paprikat iznek, ha nem akarjuk tolteni.
A paradicsomszószhoz rántást készítünk, ami abból áll, hogy a takarékon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a lisztet és folytonos kavargatás melett kb. 3 percig pirítjuk.
Elkeverjük a rántást a paradicsommal
A hús főzővizevel higitjuk
1. Tikvice oprati, posušiti i odrezati im krajeve. Rezati ih uzdužno na što tanje šnite, najbolje rezačem/gulilicom za krumpir. Što su šnite tanje, lakše će se motati i neće pucat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral felfuttatom.A többi hozzávalókat tálba rakom a felfuttatót élesztővel lágyabb tésztát dagasztunk.Letakarva meleg helyen kelesztjük.Vagy csinálhatjuk kenyér...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percre félretesszük felfuttatni. - Egy nagy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a közepé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat, kivéve a habtejszínt egy főzőedénybe tesszük. Kb. 80 Celsius fokig hevítjük , eközben folyamatosan kevergetjük. Ha megvolt levesszük a tűzről és addig kevergetjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz