Lasagne tészta
margarin
liszt
tej
fél kg darált hús
2 fej hagyma
só
bors
pirospaprika
olaj
A hagymát apró darabokra vágjuk és kis olajban megdinszteljük. Befüszerezzük borssal sóval pirospaprikával,majd beletesszük a darált húst.Addig főzzük míg jó lesz.
A margarint megolvasztjuk,bele lisztet teszünk és berántjuk.Beletesszük
a tejet annyit hogy egy puding állagú masszát kapjunk belöle.
Egy tepsibe kenünk a mártásból,a húsból és lefektetjük a tésztát,így rétegezzük amíg van belőlle.A legtetejére mártás és hús kerül.Lefedjük alufóliával és megsütjük.
Sajtot lehet a tetejére szórni aki szereti.
A langyos tejbe 1 evőkanál porcukrot keverünk, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel megszórjuk és felfuttatjuk. A kelesztőtálba szitáljuk a meglangyosított lisztet, a közepéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzádobjuk a lereszelt sárgarépát és angol zellert és együtt pirítjuk őket: ez a soffritto. Amikor már kicsit oda i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pörkölthúst ledaráljuk, és megtöltjük vele a pala¬csintákat. Tűzálló tálba rakjuk, szorosan egymás mellé. A pörkölt szaftjából a tejföllel mártást készítünk. Meg¬fűszerezzük, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű