menu

Családireceptkönyv.hu

Parmezános kínai kel saláta


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kínai kel zöld levélvégei 14 kcal 2 ch
1 db kisebb uborka 10 kcal
5 dkg füstölt sajt 170 kcal 1g ch
15 db zöld olajbogyó 60 kcal 2 g ch
reszelt parmezán 30 kcal
petrezselyem
fél citrom leve
4 db édesítő tabletta
fél dl víz

Elkészítés:


A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam elkészíteni.)

Az uborkát meghámozzuk és ráreszeljük a salátára, majd a füstölt sajtot is.

Az olajbogyókat kettévágjuk és rászórjuk a salátára, majd a finomra vágott petrezselymet és a parmezánt is.

Az édesítővel (sztíviával), a citromlével, sóval és a pici vízzel öntetet készítünk, amivel meglocsoljuk az eddigi keveréket. Tészta mellé szuper.

Parmezános kínai kel saláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar (Forró) lencsesaláta
(Forró) lencsesaláta

A lencsét 1 éjszakára (de legalább 2-3 órára) hideg vízbe áztatjuk. A lencsét leszűrjük, friss vízben feltesszük főni. Sót, szemes borsot, babért, egy fej hagymát adunk hozzá és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Sajttekercs
Sajttekercs

Sütőpapírral bélelt ( a sütőpapírt le lehet kenni vékonyan olajjal, hogy ne ragadjon oda a sajt)  tepsibe raktam a szeletelt sajtot úgy, hogy kissé fedjék egymást, megszórtam a res...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta

A megmosott, meghámozott céklát finomra reszeljük, összekeverjük a szintén lereszelt almával, a fél citrom levével és kikapart húsával, a mézzel, egy kevés köménymaggal, valamint s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cézár saláta joghurtos öntettel
Cézár saláta joghurtos öntettel

A salátához:A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, egy akkora jénaiba tesszük, hogy elférjenek egymás mellett. Rácsorgatjuk az olajat, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. 190 fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk