1 kínai kel zöld levélvégei 14 kcal 2 ch
1 db kisebb uborka 10 kcal
5 dkg füstölt sajt 170 kcal 1g ch
15 db zöld olajbogyó 60 kcal 2 g ch
reszelt parmezán 30 kcal
petrezselyem
fél citrom leve
4 db édesítő tabletta
fél dl víz
só
A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam elkészíteni.)
Az uborkát meghámozzuk és ráreszeljük a salátára, majd a füstölt sajtot is.
Az olajbogyókat kettévágjuk és rászórjuk a salátára, majd a finomra vágott petrezselymet és a parmezánt is.
Az édesítővel (sztíviával), a citromlével, sóval és a pici vízzel öntetet készítünk, amivel meglocsoljuk az eddigi keveréket. Tészta mellé szuper.
A tehéntúrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a friss-sajtot, sót, borsot, chilit, és jól kikeverjük. A levélfűszereket apróra vágjuk a szárukkal együtt, és a túrókrémhez keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük kb. 12-15 perc alatt. Az újhagymát finomra aprítjuk, a tonhalkonzervet leszűrjük, az olajra nem lesz szükségünk. Egy tálba tesszük a lecsurgatott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagymát megdinsztelem. Csirkemellet fehéredésig pirítom. Hozzáadom az elkészített bulgurt/kuszkuszt. Összekeverem a kockára vágott megsütött sütőtökkel. Majonézt kikeverek, ráö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű