1 kínai kel zöld levélvégei 14 kcal 2 ch
1 db kisebb uborka 10 kcal
5 dkg füstölt sajt 170 kcal 1g ch
15 db zöld olajbogyó 60 kcal 2 g ch
reszelt parmezán 30 kcal
petrezselyem
fél citrom leve
4 db édesítő tabletta
fél dl víz
só
A kínai kelről a sötétebb zöld levélvégeket letépkedjük falatnyi méretűre. (a kínai kel ezen része használható leginkább salátaként, a keményebb részeit káposztasalátának szoktam elkészíteni.)
Az uborkát meghámozzuk és ráreszeljük a salátára, majd a füstölt sajtot is.
Az olajbogyókat kettévágjuk és rászórjuk a salátára, majd a finomra vágott petrezselymet és a parmezánt is.
Az édesítővel (sztíviával), a citromlével, sóval és a pici vízzel öntetet készítünk, amivel meglocsoljuk az eddigi keveréket. Tészta mellé szuper.
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Előétel receptek > Sajttekercs Sajttekercs recept Galéria (1) Sajttekercs Beküldve: 2013.04.02. Kategória: Előétel receptek Küldte: Balog Erika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHámozzuk meg a barackokat, majd készítsük el a dresszinget. A 2 ek. borecetet öntsük egy tálba, majd a jó minőségű olívaolajat hozzá locsoljuk. Gyorsan keverjük és sokáig keverjük...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűAz összes vágható alapanyagot felkockázzuk, és egy nagy salátástálba öntjük, majd jól összekeverjük. Ráöntjük a joghurtot, a majonézt és a mustárt. Sózzuk-borsozzuk,...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűSzalonnát megpirítani, fokhagymát a kisült olajában rövid ideig megpirítani, balzsamesetet és olivát hozzáadni, összetörni a bacont, hozzáadni a vízitormát és a ruccolát, összekeve...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű