1 kisebb fej káposzta
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál édes mustár
A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a salátára. A petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, rászórjuk, jól összekeverjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.
Húsok mellé tökéletes, de olyan ízletes, hogy a család sokszor pirítós mellé is fogyasztja. Pikk-pakk elkészül és ilyen gyorsan el is fogy!
A káposztát és a többi hozzávalót nagyfokú reszelővel lereszeljük. Az egészet összekeverjük, sózzuk majd állni hagyjuk. A tejfölből, a mustárból és a majonézből keverjük ki az önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA salátához A krumplit alaposan megmossuk, feltesszük főni az alaplében. Adunk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. A virslit felkarikázzuk. Az olívaolajat egy serpenyőbe...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA megpucolt céklát egyforma, kb. 3 centis darabokra vágjuk, átforgatjuk az olívaolajban a kevés sóval és borssal, illetve a kakukkfűvel. Fontos, hogy egymás mellé helyezzük őket a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babsalátában az a jó, hogy nagyon gyorsan összedobható. Pepecselhetünk a bab előző este történő beáztatásával, majd megfőzésével, de ha tényleg gyorsan akarjuk összeállítani salá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű