1 kisebb fej káposzta
2 sárgarépa
1 vöröshagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
1 teáskanál cukor
3 evőkanál tejföl
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál édes mustár
A káposztát és a répát lereszeljük és egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk, a salátához adjuk és jól lesózzuk. A tejfölt, a majonézt és a mustárt összekeverjük, fűszerezzük, hozzáadjuk a cukrot és ráöntjük a salátára. A petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, rászórjuk, jól összekeverjük és lehűtjük, majd fogyaszthatjuk.
Húsok mellé tökéletes, de olyan ízletes, hogy a család sokszor pirítós mellé is fogyasztja. Pikk-pakk elkészül és ilyen gyorsan el is fogy!
A krumplit meghámozzuk és felvágjuk kb. 3-4 mm-es vastagságú karikákra. Megmossuk, majd hideg vízben feltesszük 20 percre – kis lángon – főni. Közben vékony karikára vágjuk a li...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz átválogatott babot egész éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és friss vízben, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Ha főzől...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tonhalakat az olajtól lecsepegtetem, aprítógépben pépesre keverem. Pirítóssal is finom.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a fent említett vagy bármilyen sorrendben egy magas falú edénybe (nekem egy vastag plasztikpoharam van hozzá) tesszük, belemerítjük a botmixert és elindítjuk. Pill...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű