konzerv borsó , kukorica , sonka kockára vágva , zöldpaprika kockák , petrezselyem . 20 gr. zselatin, üres tojások héja 10 db. 2-dl leszűrt húsleves
A tojásokat már jó előbb gyűjtögetjük : A tetejüket megkocogtatva törjük fel és öntjük ki belőle a tojást , alaposan kimossuk szódabikarbónás forró vízben ,kiöblítjük és műanyag tojástartóban fejjel lefelé megszárítjuk.
A zselatint 30 ml. vízben áztatjuk 10-15 percig , majd takaréklángon addig melegítjük míg feloldódik. Hozzáöntjük a húsleveshez. A tojáshéjakba belerakosgatjuk a borsót , kukoricát , sonkát , paprikát , petrezselymet , majd belemerjük óvatosan a zselatinos levest. 1 éjszakára hűtőbe tesszük és másnap óvatosan lefejtjük róla a tojáshéjat . Nagyon mutatós lesz a Húsvéti hidegtálon.
A szilárd hozzávalókat apró kockákra vágjuk, egy tálban összekeverjük. A joghurtban elkeverünk 1 evőkanál majonézt. A húsleves kockát 1 dl forrásban lévő vízben feloldjuk, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA sárgarépát finomra reszeljük, hozzáadjuk a nagyobb lyukú reszelőn lereszelt zellert és almát. Összekeverjük. Az így előkészített keverékre ráöntjük a joghurtos öntetet, amibe el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zöldségféléket, a párizsit és a sajtot kis kockákra felvágjuk, majd összekeverjük. A kefírt egy edénybe öntjük, az ezer sziget öntettel összekeverjük. A zöldségeket, a sajtot é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virslit megfőzöm, a héját lehúzom. Amíg hűl a lila hagymát felszeletelem, megsózom, majd 2 percre mikróba teszem. Ha gyenge a hagyma, mikrózni sem szükséges. Mikor a virs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű