• 25 dkg tollhegytészta (penne)
• 1 db (kis fej) lila-hagyma
• 25 dkg mini paradicsom
• 20 dkg feta sajt
• 1 db (kis fej) saláta
• fél csokor bazsalikom
• 3 evőkanál vörösborecet
• 5 evőkanál napraforgó olaj
• törött bors
A tésztát sós vízben kifőzzük. E közben a lila-hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre szeljük. A paradicsomot megmossuk és kettévágjuk. A feta sajtot apró kockákra daraboljuk. A saláta leveleit megmossuk, és széles csíkokra metéljük. A bazsalikomot feldaraboljuk.
A kifőtt tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük.
A borecetet elkeverjük sóval, borssal és 2 evőkanál tészta főzőlével. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, és a tésztára öntjük. Ezután beleforgatjuk a hagymát, a paradicsomot és a feta sajtot, a salátát és a bazsalikomot.
(Nyárson sült zöldségeket adhatunk hozzá grillezve (hagyma, cukkini, fekete olajbogyó, olasz fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével, olajjal; ezt akkor nem készítettük el, nem grilleztünk )
A fúszerek és a sonka nélkül is elkészithető. A sonkát fel kockázom olajban meg sütöm papir törlőn lecsöpögtetem. Egy tálba bele boritom az össze tört tejfölt,hozzá adom a tubus...
Elkészítési idő: 1 oraA burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő:Keverjük össze az olajat, a cukrot és a hagymát. Adjuk hozzá a tárkonyecetet. Keverjük bele a majonézt (eredetileg: Miracle Whip). Adjuk hozzá a reszelt sárgarépát és káposztát. Jó...
Elkészítési idő: