• 25 dkg tollhegytészta (penne)
• 1 db (kis fej) lila-hagyma
• 25 dkg mini paradicsom
• 20 dkg feta sajt
• 1 db (kis fej) saláta
• fél csokor bazsalikom
• 3 evőkanál vörösborecet
• 5 evőkanál napraforgó olaj
• törött bors
A tésztát sós vízben kifőzzük. E közben a lila-hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre szeljük. A paradicsomot megmossuk és kettévágjuk. A feta sajtot apró kockákra daraboljuk. A saláta leveleit megmossuk, és széles csíkokra metéljük. A bazsalikomot feldaraboljuk.
A kifőtt tésztát leszűrjük, lecsepegtetjük.
A borecetet elkeverjük sóval, borssal és 2 evőkanál tészta főzőlével. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat, és a tésztára öntjük. Ezután beleforgatjuk a hagymát, a paradicsomot és a feta sajtot, a salátát és a bazsalikomot.
(Nyárson sült zöldségeket adhatunk hozzá grillezve (hagyma, cukkini, fekete olajbogyó, olasz fűszerkeverékkel, citrom héjával és levével, olajjal; ezt akkor nem készítettük el, nem grilleztünk )
A brokkolit sós vízben rakjuk fel főni. Míg a többi hozzávalóval dolgozunk, tartsuk a szemünket a brokkolin, mert úgy finomabb a salátában, ha nincs teljesen szétfőve, egy picit r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA muzsdéjt előző nap bekeverjük. A tetszőleges mennyiségű fokhagymát fokhagymanyomóval szétnyomjuk, vagy késsel nagyon apróra vágjuk, enyhén megsózzuk, étolajjal jól elvegyítjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húsos szalonnát felkockázzuk, pici olajon megpirítjuk. Hagyjuk kicsit hűlni. A majonézt, mustárt, tejfölt, sót és cukrot összekeverjük. A póréhagymát, uborkát, sajtot í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dl vizet és és a paradicsomot mikrózható tálba tesszük. 3 percig mikrózzuk, amíg a víz felforr. Letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy a paradicsom megpuhuljon. Leszűrjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű