Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

FRANCIASALÁTA ASZPIKBAN, ŐZGERINCFORMÁBAN


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack

Elkészítés:


1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

FRANCIASALÁTA ASZPIKBAN, ŐZGERINCFORMÁBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kőrözött (Nigella)
Kőrözött (Nigella)

Alaposan összekevered a krémsajtot és a túrót, jó krémesre, majd belekevered a többi hozzávalót. (Ez már így is nagyon finom, de Nigella ezután az egészet beleteszi egy fol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Majonézes brokkolikrém  Mine coins - make money: htt
Majonézes brokkolikrém Mine coins - make money: htt

A brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd krumplinyomóval vagy villával jól összetörjük. A majonézhez a tojássárgáját a mustárral elkavarjuk, fol...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Franciasaláta
Franciasaláta

1.A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.) 2.Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Bulgursaláta pirított gombával
Bulgursaláta pirított gombával

A bulgurt kb. kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Felforraljuk a vizet, beleöntjük a bulgurt, majd újra forrás után a legalacsonyabb lángon, lefedve készre pároljuk. Miután elké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk