Családireceptkönyv.hu

FRANCIASALÁTA ASZPIKBAN, ŐZGERINCFORMÁBAN


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


20 dkg zöldborsó (fagyasztott)
20 dkg sárgarépa (tisztítva mérve)
35 dkg krumpli (tisztítva mérve)
10 dkg alma (hámozva mérve)
citromlé, só, bors
6 evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack

Elkészítés:


1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót külön-külön kevés sós vízben puhára főzzük. Rögtön leszűrjük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és meglocsoljuk egy citrom levével.

A zöldségeket és az almát egy nagy tálba tesszük. A majonézt a tejföllel, sóval, borssal elkeverjük, bátran ízesítsünk, nehogy a végeredmény sótlan legyen!
A mártást összekeverjük a zöldségekkel.
2,5 dl zöldséglevesben elkeverjük a zselatint és folytonos keveréssel kis lángon feloldjuk benne. Félretesszük hűlni.
Az őzgerincformát kibéleljük folpackkal úgy, hogy túlnyúljon a formán minden irányban. A zselatinos levet hozzákeverjük a majonézes salátához.
2. A saláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban beletesszük a kemény tojásokat.
3. Befedjük a saláta másik felével és ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük,hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni.
4. Másnap a tálalótálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszítjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel.

FRANCIASALÁTA ASZPIKBAN, ŐZGERINCFORMÁBAN

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres túrókrém -kőrözött helyett
Fűszeres túrókrém -kőrözött helyett

A tehéntúrót villával összetörjük. Hozzáadjuk a friss-sajtot, sót, borsot, chilit, és jól kikeverjük. A levélfűszereket apróra vágjuk a szárukkal együtt, és a túrókrémhez keverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Sárgarépás céklasaláta
Sárgarépás céklasaláta

A répát és a céklát lereszeljük és megfőzzük, a mártást közben elkészítjük, az egészet serpenyőbe téve összesütjük.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Kocsonya
Kocsonya

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és feldaraboljuk. Kb. 4 l hideg vízbe feltesszük főni a konyhakész, gyorsfagyasztott kocsonyahússal együtt. A keletkezett habot leszedjük r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sült koktélparadicsomos-kukoricás vadrizssaláta
Sült koktélparadicsomos-kukoricás vadrizssaláta

A rizskeveréket lobogó sós vízben főzzük kellemesen haraphatóra. Öblítsük át, és hagyjuk kihűlni. A koktélparadicsomokat sütőben vagy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük puhára....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk