1 fej jég-, vagy zöldsaláta
sózott szardellafilé (12-14 csík)
40 dkg csirkemell filé
15 dkg parmezán forgács (Grana Padano)
1 bögre szárított zsemlekocka
2 dl Caesar-öntet
A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, majd nagyon kevés zsiradékon, nagy hőfokon, serpenyőben megfuttatjuk. Hamar átsülnek, így csak arra kell figyelni, hogy folyamatos kevergetés mellett szép aranybarna kérget kapjanak a húsok.
A salátát csíkokra vágjuk, elrendezzük egy tálon – akár ki is adagolhatjuk –, rátesszük a csirkehúst, a szardella csíkokat, megszórjuk a sajtforgáccsal majd rácsurgatjuk a Caesar-öntetet.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a zsemlekockákkal.
A mártást külön is kínálhatjuk, és a salátát mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.
Az öntet receptét a szószoknál találod meg.
Elkészítés: A kockázott sárgarépát, krumplit és a zöldborsót kevés sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A leszűrt levet felhasználhatjuk a zselatin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívabogyókból kiválasztunk 5 nagyobbat a testnek és 5 kisebbet a fejeknek. A nagyobbakat kettévágjuk (ez lesz a szárnya a pingvineknek). A répaszeletekből kivágunk egy-egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA majonézt a tejföllel, a petrezselyemmel és az apróra kockázott lilahagymával összekeverem. Hozzáadom a kukoricát és megsózom, majd még egyszer jó alaposan megkeverem. Fogyasztá...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra keverni a mézzel, majd bele a citromlé, és utána jöhet cseppenként az olaj. A citromlé segít az olajnak és a tojásnak keveredni. Miután elkezdte a tojás fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű