Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Caesar saláta


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 4-6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 fej jég-, vagy zöldsaláta
sózott szardellafilé (12-14 csík)
40 dkg csirkemell filé
15 dkg parmezán forgács (Grana Padano)
1 bögre szárított zsemlekocka
2 dl Caesar-öntet

Elkészítés:


A csirkemell filét vékony csíkokra vágjuk, kicsit besózzuk, majd nagyon kevés zsiradékon, nagy hőfokon, serpenyőben megfuttatjuk. Hamar átsülnek, így csak arra kell figyelni, hogy folyamatos kevergetés mellett szép aranybarna kérget kapjanak a húsok.
A salátát csíkokra vágjuk, elrendezzük egy tálon – akár ki is adagolhatjuk –, rátesszük a csirkehúst, a szardella csíkokat, megszórjuk a sajtforgáccsal majd rácsurgatjuk a Caesar-öntetet.
Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg a zsemlekockákkal.
A mártást külön is kínálhatjuk, és a salátát mindenki a saját ízlése szerint készítheti el.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az öntet receptét a szószoknál találod meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Előételek, Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Humusz
Humusz

Fontos, ha főzöd a csicseriborsót, vagy ha csak a konzervből is szeded ki, ne öntsd ki a levét, mert kelleni fog! A fokhagymát pucolás nélkül tedd a sütőbe 20 percre. Majd dobál...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög saláta
Görög saláta

Először a lilahagymát felszeljük egy kis tálkába, és rácsavarjuk a fél citrom levét (nem lesz erős hagyma íze, és a savanykás citom is megdobja). A jól megmosott zöldségféléket ap...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Orosz hússaláta (csirkemaradékból)
Orosz hússaláta (csirkemaradékból)

A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Vivien
Majonézes krumplisaláta
Majonézes krumplisaláta

A krumplit héjastól felrakjuk főni, sós vízbe. Ha kész,meghámozzuk és hagyjuk kihűlni. A tejfölt a majonézzel,mustárral,porcukorral,a borssal simára keverjük. Közben a lilahagymát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk