menu

Családireceptkönyv.hu

Tojáskrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



10 db tojás
8 evőkanál majonéz
8 evőkanál felaprított vöröshagyma (kb. egy közepes fej)
1,5 teáskanál mustár
1 tk. só
1/2 tk őrölt bors
1/4 tk. pirospaprika
1 tk. apróra vágott zöldpetrezselyem

Elkészítés:


Először is főzd meg a tojásokat. Ehhez forrástól számítva takaréklángon, fedő alatt 8 percig főzd őket.
Közben vágd apróra (vagy reszeld le) a vöröshagymát, szintén apróra a petrezselymet.
Hűtsd le a tojásokat, fél-egy percig hideg víz alatt. Pucold meg őket, mosd le a rájuk tapadt héjmaradékot és tedd egy nagyobb tálba vagy aprítógépbe.
Ha aprítógépet használsz, akkor pár másodperc alatt feldarabolja a tojásokat. Én villával szoktam őket széttörni, így sem több egy percnél. Az a lényeg, hogy nem masszát, hanem apróra tört, de azért darabos tojáskeveréket kell kapnod, így lesz a végén a tojáskrémnek is karaktere, tartása. Ha közvetlenül főzés után törted össze a tojásokat, akkor érdemes ezután néhány percet várni, amíg nagyjából szobahőmérsékletűre hűl a tojás.



Add a tojásokhoz a fűszereket és az ízesítőket. Keverd el az egész tojáskrémet, hogy nagyjából homogén, de persze darabos krémet kapj.

Természetesen a tojáskrém jellegű receptek esetében különösen igaz szinte minden hozzávalóra, hogy “ízlés szerint”. Kóstold meg, ha valamiből többet szeretnél, akkor adj még hozzá. A hagyma viszonylag erős íze pár óra alatt megszelídül, ezen ne aggódj.
Tedd át egy tálalótálba, takard le műanyag fóliával, és tedd a hűtőbe. Ha nagyon nem bírod, akár azonnal is fogyasztható, de jót tesz neki, ha legalább két órát áll a hidegben. 2-3 napig hűtőben eláll.

Tojáskrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojássaláta
Tojássaláta

A tojásokat keményre főzzük. A sárgáját kivesszük, villával összetörjük, összekeverjük a majonézzel, a mustárral, és a tejföllel. A tojások fehérjét csíkokra vágjuk, és összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Majonézes garnélasaláta (Sóbors)
Majonézes garnélasaláta (Sóbors)

Forraljunk vizet egy lábasban, tegyünk hozzá sót és citromot, és főzzük a rákokat 2-3 percig. Ezután tegyük rögtön jéghideg vízbe. A hagymát pucoljuk meg, és vágjuk egészen aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött sonkatekercs kaszinótojással
Töltött sonkatekercs kaszinótojással

A vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, pici mustárt és beízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. A főtt tojásokat...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög saláta
Görög saláta

Felkockázzuk,szeleteljük a hozzávalókat. Összekeverjük az öntettel. 2 óra hűtés

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk